Brightness Wheel – Brz način da promenite nivo osvetljenja ekrana

Brightness Wheel – Brz način da promenite nivo osvetljenja ekrana

Ukoliko koristite računar koji se nalazi na mestu gde sunce sija direktno u monitor, verovatno često posegnete za kontrolama monitora kako bi ste povećali osvetljenje ekrana i učini sliku vidljivom. Ukoliko ste ovo uradili, kada padne mrak, moraćete ponovo da koristite kontrole na monitoru, kako bi osvetljenje smanjili i učinili gledanje u monitor podnošljivim.

Brightness Wheel je besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti da brzo, bez ulaženja u bilo kakva podešavanja, samo pomoću točkića miša, promenite nivo osvetljenja ekrana.

Kako radi Brightness Wheel?

Brightness Wheel je izuzetno jednostavan program i to je tačno ono što smo tražili od jednog ovakvog ostvarenja. Kao što iz naziva možete da pretpostavite, rotiranjem točkića miša, u kombinaciji sa određenim tasterom na tastaturi možete da promenite nivo osvetljenja ekrana. Prečicu na tastaturi možete sami da odredite ili da odaberete neku od predodređenih kombinacija.

Brightness Wheel meni

Ono po čemu se ovaj program izdvaja i što ga čini, po našem mišljenju, jednim od boljih je još jedan način da uradite ovaj posao. Naime, umesto da koristite prečicu na tastaturi, moći ćete da odaberete opciju da kada se kursor miša nađe u određenom delu ekrana, rotiranjem točkića promenićete osvetljenje. Delovi ekrana su predodređeni i mogu biti uglovi, ivice ili iznad Taskbar-a.

Upravo je ovo način koji se nama najviše svideo, kao i opcija da se osvetljenje menja kada je miš u nekom od uglova ekrana. Brightness Wheel vam takođe omogućava i da napravite neograničen broj prečica, što može biti zgodno, ali verujemo da će većini jedna ili dve biti sasvim dovoljne.

Kada menjate osvetljenje monitora, na ekranu će se pojaviti linija koja označava intenzitet osvetljenosti u procentima, a kada kreirate prečicu možete da odredite za koliko procenata će se ovo promeniti za svaki obrt točkića. Još jedna interesantna činjenica je i to što je Brightness Wheel preveden na skoro 50 jezika, među kojima su i srpski i hrvatski.

Brightness Wheel podesavanja

Brightness Wheel je jedan od najboljih programa u ovoj kategoriji

Brightness Wheel nam se itekako svideo. Istina je da postoje programi koji nude daleko više opcija, ali u ovoj kategoriji, nama lično, najbitnija je jednostavnost i lakoća upotrebe, a to je upravo ono na šta se fokusira ovaj program. Ne želimo menije i silna podešavanja, sa opcijama za koje nismo sigurni da bilo šta rade, već da zaboravimo da program uopšte postoji i da kada gurnemo miša u ugao ekrana i okrenemo točkić, osvetljenje se promeni, a to je upravo ono što imamo ovde. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Brightness Wheel apsolutno dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *