Checkbot – Proverite brzinu i bezbednost veb sajta

Checkbot – Proverite brzinu i bezbednost veb sajta

Vlasnici veb sajtova znaju da su brzina i bezbednost neke od najvažnijih karakteristika kvalitetnog veb sajta. Brzina je bitna zbog korisničkog iskustva, kao i zbog boljeg rangiranja na internet pretraživačima, kao što su Google ili DuckDuckGo, a ukoliko vam je loša bezbednost, može doći do veoma ozbiljnih problema.

Iz ovog razloga, postoji popriličan broj alata koji programerima i vlasnicima veb sajtova pružaju različite mogućnost da prate ove podatke. Problem je u tome što je većina ovih alata izuzetno skupa i nije isplativa za manje veb sajtove. Plugin koji ćemo vam predstaviti u besplatnoj verziji pruža sasvim dovoljno za potrebe ovakvih korisnika.

Checkbot je besplatan plugin za Google Chrome koji će vam omogućiti da proverite brzinu i bezbednost veb sajta.

Kako radi Checkbot?

Checkbot je plugin koji je namenjen programerima, SEO stručnjacima i vlasnicima veb sajtova. Služi za obavljanje analize brzine i bezbednosti veb sajta, kao i proveru internih i eksternih linkova. Ikonica plugin-a služi isključivo da vas odvede na veb sajt Checkbot-a gde se ceo proces odvija.

Checkbot veb sajt

Analizu počinjete tako što u u polje za unos upišete link koji želite da proverite, posle čega će se izvršiti analiza. Kada se ona završi, dobićete izveštaj koji će u procentima izraziti brzinu, SEO i bezbednost veb sajta. Pored ovoga, imaćete uvid u veliki broj parametara, kao i dodatne podatke vezane za svaki parametar. Ono što nam se posebno svidelo je to što je svaki parametar objašnjen i što su dati saveti kako da ih poboljšate. Ceo izveštaj možete da izvezete u CSV formatu.

Po našem mišljenju, podaci koje Checkbot pruža su dovoljni za potrebe manjih veb sajtova ili kompanija. Ovo nas uvodi i u, na žalost, najbitniju tačku kada su ovakvi alati u pitanju, a to je šta nudi besplatna verzija? Drago nam je da kažemo da Checkbot u besplatnoj verziji pruža maltene sve opcije koje pruža i u plaćenoj, pored toga možete proveriti neograničen broj veb sajtova, a analizu možete izvršiti neograničen broj puta.

Checkbot - rezultati analize

Ograničenje je da je moguće proveriti do 100 linkova po jednoj proveri. Ovo je razlog zašto smo rekli da je Checkbot zgodan za manje veb sajtove. Ukoliko imate sajt koji sadrži samo nekoliko strana, ovo ograničenje neće igrati nikakvu ulogu, a dobićete sve opcije i analize kao da imate plaćenu verziju. Pored toga, moći ćete da testirate svoj sajt neograničen broj puta, a ovo je najčešće ograničenje koji drugi programi postavljaju.

Checkbot je savršen alat za manje veb sajtove

Checkbot nije najbolji alat za testiranje brzine i bezbednosti veb sajta, ali je jedan od retkih koji besplatno nudi sasvim dovoljno opcija i mogućnost za potrebe manjih veb sajtova. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Checkbot dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *