Ćirilica – latinica i latinica – ćirilica konvertor

Ćirilica – latinica i latinica – ćirilica konvertor

Ćirilica – latinica i latinica – ćirilica konvertor, besplatan program za konvertovanje teksta (prevođenje teksta) iz ćirilice u latinicu i iz latinice u ćirilicu.

Brz, jednostavan i mali program za preslovljavanje teksta. Ne zahteva nikakvu instalaciju, samo skinete program, raspakujte ZIP fajl i brzim levim dvoklikom na fajl „cirilica-latinica-latinica-cirilica-konvertor.jar“ startujete program.

Ovaj konvertor je ekstremno mali, svega 12KB, a kako ne zahteva nikakvu instalaciju, veoma je pogodan da ga nosite sa sobom na svojoj USB fleš memoriji.

Proces konverzije(preslovljavanja) je krajnje jednostavan:

 1. Iskopirate tekst koji želite da presloviti i pastujete ga u polje Unos, zatim samo kliknete na Latinica → Ćirilica ili na Ćirilica → Latinica.
 2. Konvertovani tekst pojaviće Vam se u polju Rezultat. Kliknete levim klikom unutar polja Rezultat i kombinacijom tastera „Ctrl + a“ selektujete sav tekst iz polja Rezultat.
 3. Zatim kliknete desnim klikom na selektovani tekst i kliknete levim klikom na Kopiraj.

I to je to, konvertovani tekst je sada spreman da ga pastujete gde vam je potreban.

Operatvivni sistemi pod kojima radi prevodilac teksta:

Windows 2000 / XP / Vista / Windows 7 / Windows 10 i svi ostali na kojima radi Java

Napomena: da bi vam ovaj program radio, morate da imate instaliranu Javu na računaru, ako je nemate, skinite je besplatno, OVDE. Kada preuzmete program, on dolazi spakovan u ZIP fajl, da bi ste ga koristili, prvo morate da ga raspakujete. Pročitajte naše uputstvo za raspakivanje ZIP fajlova.

Preuzmite ćirilica – latinica i lat. – ćir. konvertor

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (18 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

21 Komentara

 • Fantastican program kada vam je hitno potreban, a nemate net. Odusevljena sam i sve preporuke! n__n

 • Исто питање, да ли постоји неки макро за Word 2013 који конвертује у ћирилицу а такође и из другог кода, као из 852 у unicode и слично? Ако знате, помагајте?

 • @Ana: Nikako! Nema te veštačke (a često ni prirodne) inteligencije koja može da odredi da li „koza“ znači „koža“ ili „koza“, da li „kolac“ znači „kolač“ ili „kolac“ i tako dalje.

 • Kako prebaciti „c,s,dz“? Recimo „cvece“ ili „casa“.

 • Hvala Vam na ovom programu! Redovno posecujem i pratim Vas website, samo napred, odlicni ste!
  Jelena

 • Da li postoji neki konvertor latinice u cirilicu za Office 2013? Imam konvertor za Office 2003, koji ne radi na Office-u 2013.

 • Program, izgleda dobro, radi bez problema, ali se bojim da nije baš pogodan za velike tekstove. Ostajem pri office varijanti, ali nije loše imati ni ovaj program. Ako preslovi lj u lj ćirilicom onda je super. Baš da probam. Preslovio je… Odlično. A i obrnuto. Odličan program!

 • Office 2003 ima alat za konvertovanje ćirilice u latinicu i obrnuto. Za pola sekunde preslovi 100 strana teksta. No, kakav god da je program za preslovljavanje opet ostaje da se ručno ispravi Š, Ž, Ć,Č, itd. Ne znam zašto se mučite nekim programom ako neće dobro da radi i pravi Vam probleme. Office 2013 ima čak i jezički paket na srpskom. No, kako je program mali, ajd da ga preuzmem, čisto da vidim kakav je, mada mi uopšte nije potreban.

 • Ups, počeo je da prihvata kopiranje, nakon što sam isključio i ponovo uključio program! Nema problema! I Hvala lepo!

 • Ja imam dugačak tekst napisan ćirilicom u word-u. Pokušao sam da ga prenesem copy-paste načinom u gornji kvadrat, ali nije prenet. Konvertor mi radi jedino ako direktno upisujem u kvadrat, ali to mi ne olakšava posao. Da li nešto ne radim kako treba?

 • Fenomenalno objašnjeno, program radi na mojim Win XP bez problema nakon što sam instalirao Javu.

 • Odličan program, odličan sajt, odlično uputsvo… Svaka čast!

 • Tek sada sam primetio da je ovo program za Windows 7 i Vista, a ja imam Windows XP. Raspakivanje mi je veoma poznato, a i Vi ste to sada detaljno objasnili, ali ja i dalje, kada raspakujem program „cirilica – latinica…“ ne dobijem aplikaciju na koju trebam da kliknem da bih pokrenuo program. Objasnite mi gde gresim. Pozdrav i unapred hvala!

  • Program je za sve verzija Windowsa pod kojima radi Java runtime environment.

   Ako ste preuzeli program sa linka iznad i raspakovali ga prema uputstvu, jednostavno morate da dobijete fajl cirilica-latinica-latinica-cirilica-konvertor.jar!

   Ukoliko ne dobijete taj fajl, nešto nije u redu sa vašim računarom, obratite se za pomoć u najbliži servis.

 • Hvala za najnoviji program koji ste ponudili „Cirilica-Latinica“. Veoma sam se obradovao, jer sam skoro na jednom slicnom sajtu pitao za takav program. Bukvalno su mi odgovorili: „Koja je ovo neznalica da trazi ovakav program?“ Sada ste ih demantovali i vidi se ko je neznalica…

  Skinuo sam program, raspakovao ga, instalirao sam Java program ali na raspakovanom programu nema fajl „Cirilica – Latinica“ na koji treba da se klikne.

  Da li ja nesto gresim, ili nesto nedostaje? Molim za pomoc! Pozdrav!

  • Kada raspakujete fajl koji ste skinuli, dobićete fajl „cirilica-latinica-latinica-cirilica-konvertor“.

   Sve što trebate da uradite je da dva puta brzo kliknete levim klikom na taj fajl i pokrenućete konvertor.

 • Ovaj program ne zahteva instalaciju i zgodan je u situaciji kada nemate u trenutku pristup Internetu.

  A hvala Vam na linku za online preslovljavanje.

 • cirlat.savtajnet.com

  Dobrodošli u 21. vek, vek Interneta, a ne downloadovanja i instaliranja raznih progama…

  • Ovaj program ne zahteva instalaciju i zgodan je u situaciji kada nemate u trenutku pristup Internetu.

   A hvala Vam na linku za online preslovljavanje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *