CPU Monitor Gadget – Pratite zauzeće procesora u realnom vremenu

CPU Monitor Gadget – Pratite zauzeće procesora u realnom vremenu

Ukoliko volite da igrate video igrice ili često koristite programe koji imaju veliku hardversku zahtevnost, dobra je ideja da držite na oku rad i zauzeće procesora. Ako dođe do ikakvih problema, bilo da program počne nepravilno da radi ili naglo uspori sa radom, ovde ćete najčešće otkriti u čemu je problem.

CPU Monitor Gadget je besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11 koji će pratiti rad i zauzeće procesora u realnom vremenu i sve ove podatke vam prikazati u formi koja je pregledna i jednostavna za razumevanje.

Kako radi CPU Monitor Gadget?

CPU Monitor Gadget možete koristiti kao običan program koji instalirate na svoj računar, ali ima i portabilnu verziju koja ne zahteva instalaciju i koju je dovoljno samo preuzeti, raspakovati i spremna je za upotrebu. Kada pokrenete program, njegova ikonica će se pojaviti u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata), a klikom na nju otvoriće se glavni meni programa.

CPU Monitor Gadget meni

Prvo što treba napomenuti je da je CPU Monitor Gadget jednostavan program, namenjen početnicima i kao takav ne sadrži mnogo opcija. Program prati i u grafikon beleži zauzeće procesora, a osim prikaza za svako jezgro posebno ili prosečno zauzeće svih jezgara procesora, nije moguće pratiti rad ni jedne druge komponente računara.

Ovo je i manje više sve što program radi, a skoro sva podešavanja koja sadrži su grafičke prirode. Tako je moguće promeniti providnost i boju korisničkog interfejsa, font koji program koristi, njegovu veličinu i da li će tekst biti podebljan, iskrivljen i podvučen, kao i da li će se program pokretati zajedno sa Windows-om i uvek biti postavljen iznad svih ostalih prozora.

CPU Monitor Gadget podesavanja

CPU Monitor Gadget nudi premalo, čak i za početnike

CPU Monitor Gadget je očigledno napravljen za početnike. Međutim, za najveći broj korisnika, samo nadgledanje procesora neće biti dovoljno. Ukoliko dođe do bilo kakvog problema u radu računara, imati samo podatke o procesoru, uglavnom nije dovoljno.

Pored toga, čak i ako izuzmemo nedostatak dodatnih opcija, one koje ovde imamo nisu dovoljne. Na prvom mestu, jedino možemo da vidimo, u procentima, koliko je zauzeće procesora, nemamo nikakve dodatne informacije, kao što su temperatura ili broj thread-ova koji se koriste. Čak se grafikon koji imamo ne može ni na koji način prilagođavati, tako da ne možemo da promenimo interval merenja, niti da pogledamo istoriju.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *