Spectra – Brz uvid u tehničke karakteristike mobilnog telefona

Spectra – Brz uvid u tehničke karakteristike mobilnog telefona

Kupili ste novi pametni telefon i želite da proverite da li su karakteristike iz reklame tačne ili imate stariji telefon koji je počeo da radi sporo? Rešenje je da instalirate aplikaciju koja će vam pružiti uvid u informacije o mobilnom uređaju koji koristite, a upravo to radi aplikacija koju ćemo vam predstaviti.

Spectra je besplatna aplikacija za Android koja će vam omogućiti da pogledate tehničke podatke o mobilnom telefonu koji koristite.

Kako radi Spectra?

Jedna od prednosti koju nudi Spectra je to što aplikacija ne sadrži nikakva podešavanja, pa će biti jednostavna za korišćenje čak i početnicima. Kada je pokrenete, ugledaćete pregledan, ali po našem mišljenju ružnjikav korisnički interfejs koji je podeljen na sekcije u kojima su grupisane različite karakteristike vašeg mobilnog telefona.

Spectra Soc and Memory

Prva je System i ovde ćete, kao što joj i i ime kaže, moći da vidite sistemske karakteristike vašeg mobilnog telefona. Tu spadaju verzija i ID Android-a, da li uređaj root-ovan, podaci o bootloader-u i nazivu čip-seta, ali podaci o instaliranoj verziji Jave i verzija kernela.

Sekcija koja će verovatno najviše zanimati većinu korisnika je SOC & Memory, a ovde će naći tehničke podatke u uređaju. Moći ćete da vidite podatke o procesoru, kao i o svakom jezgru posebno, zauzeće radne i skladišne memorije i sve ostale podatke o telefonu.

U ostalim sekcijama ćete pronaći bukvalno sve što vas interesuje i ne možemo da smislimo ni jedan jedini podatak koji nam nedostaje. Postoji čak i sekcija Sensors koja će testirati senzore telefona i prikazati rezultate. To su oni koji detektuju kada je telefon uspravan ili položen, kao i oni koji detektuju jačinu svetla ili buku.

Spectra senzori

Drago nam je kažemo da su svi podaci koje Spectra nudi dostupni bez potrebe da bilo šta platite, međutim reklame su neverovatno dosadne. U dnu ekrana se nalazi mesto za reklamu koja će uvek biti prikazana i vidljiva na ekranu, a svaki put kada nekoliko puta promenite sekciju, moraćete da pogledate video reklamu.

Spectra pruža uvid u apsolutno sve podatke o vašem telefonu

Ono što je najbolje kod ove aplikacije je činjenica da pruža uvid u apsolutno sve moguće podatke o vašem mobilnom telefonu i to što su podaci lepo organizovani i pregledni. Reklame stvarno jesu izuzetno dosadne, ali ovo nećemo uzeti kao preveliku zamerku, zato što ovo nije aplikacija u kojoj ćete provoditi sate, a sve podatke pruža potpuno besplatno. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Spectra dobija našu preporuku.

Platforma:
Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *