Custom Cursor – zabavna ekstenzija za Google Chrome

Custom Cursor – zabavna ekstenzija za Google Chrome

Ukoliko želite da ubacite malo živosti i zabave dok pregledate internet, imamo savršenu stvarčicu za vas, Custom Cursor besplatnu ekstenziju za Google Chrome za Windows 7, 8 i 10. Ova jednostavna ekstenzija vam omogućava da promenite izgled svog kursora (strelice) dok koristite Chrome, u ostalim programima neće raditi.

Šta je Custom Cursor za Google Chrome

Kada instalirate Custom Cursor u gornjem desnom uglu ekrana pojaviće se ikonica u obliku kursora, na koju kada kliknete, otvoriće se padajući meni, iz koga možete da izaberete neki od ponuđenih kursora. Sve je uredno podeljeno u kategorije, kao što su crtaći, sport, posao i druge.

Custom Cursor meni

Kursori dolaze u paru, jedan dizajn za običan kursor, a drugi za pokazivač (pointer), koji se pojavljuje kada prelazite preko linka. Tako, na primer, ako odaberete, nama omiljeni kursor sa temom Nindža Kornjača, običan kursor će biti Leonardov mač, a pokazivač će biti Leonardova glava.

Pored već ponuđenih kursora, postoji i opcija da napravite svoj kursor. Kliknite na “Upload cursor” i otvoriće se web sajt na kome možete sa svog računara učitati bilo koje dve slike koje će biti vaš kursor i pokazivač.

Developeri preporučuju da slike budu u PDF formatu, mada smo probali i sa JPEG formatom koji je u našem slučaju radio bez problema, mada ovo možda neće biti slučaj sa svima. Takođe, slike trebaju biti veličine 128 x 128 piksela, sa providnom pozadinom.

Custom Cursor napravite svoj kursor

Možete da podešavate i veličinu kursora, od ekstra male do ekstra velike. Iskreno, nama je druga najmanja veličina bila jedna praktična za korišćenje, mada će nekima verovatno prijati da imaju veći kursor na ekranu.

Jedna velika zamerka na Custom Cursor

Imamo samo jednu, ali na žalost veliku zamerku. Naime, kursor i pokazivač su jedine dve vrste kursora koje će biti dostupne, to znači da svi ostali tipovi kursora neće postojati i biće zamenjeni ovim dvema opcijama. Ovo je poseban problem sa kursorom koji se pojavljuje kada prelazite preko teksta, a u zavisnost od dizajna kursora, neki su potpuno neupotrebljivi.

Zaključak o ovoj ekstenziji za Chrome

Custom Cursor je zabavna ekstenzija, koja će se sigurno svideti deci, a verovatno i starijim korisnicima. Jednostavna je za korišćenje, pa vam predlažemo da je isprobate i učinite sebi pregledanje interneta zabavniji.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *