DuckDuckGo Privacy Browser – Privatnost na prvom mestu

DuckDuckGo Privacy Browser – Privatnost na prvom mestu

Privatnost na internetu nam je svima važna. Zato većina modernih internet pregledača ima Do not track (ne prati) opciju. Na žalost, ova opcija često nije dovoljna, a i sami internet pregledači je ponekad zanemaruju. Takođe, to ne znači da vas veb sajtovi koje posećujete neće pratiti i tu Do not track opcija uopšte ne pomaže.

Kao dokaz ovoga imamo tužbu protiv Google-a i internet pregledača Chrome. Naime, Incognito Mode u Chrome-u bi trebalo da predstavlja najviši nivo privatnost i zaštite od praćenja. Pored toga što se istorija pretrage neće čuvati na računaru korisnika, kako sam Google kaže, ni kompanija neće beležiti aktivnosti korisnika u ovom modu, kao i kada su druge opcije za čuvanje privatnosti uključene. Tužba je pokazala da je Google pratio korisnike kada su koristili Incognito Mode i kada su imali uključene opcije koje bi trebalo da sačuvaju njihovu privatnost.

Ukoliko vam je privatnost bitna, a trebala bi da bude, predstavljamo vam besplatan internet pregledač DuckDuckGo Privacy Browser koji je dostupan za Android i iOS koji privatnost korisnika stavlja na prvo mesto.

Kako radi DuckDuckGo Privacy Browser?

Kada instalirate i pokrenete DuckDuckGo Privacy Browser ugledaćete korisnički interfejs koje se ne razlikuje mnogo od Google Chrome-a. Čak i kada zaronite dublje u opcije, videćete funkcije koje kao da su prekopirane iz Chrome-a. Ovo je odlično zato što je korisnički interfejs Chrome-a fenomenalan, a i poznat je većini korisnika.

DuckDuckGo Privacy Browser meni

DuckDuckGo Privacy Browser sadrži sve opcije koje očekujemo od jednog modernog i kvalitetnog internet pregledača. Među njima su tabovi, bookmark-ovi, Incognito Mode i još mnogo toga. Možemo sa sigurnošću reći, ako ste navikli na Chrome, maltene da nećete ni primetiti da ste promenili internet pregledač.

Ono po čemu se DuckDuckGo Privacy Browser izvaja je čuvanje i zaštita privatnosti korisnika. Sve opcije privatnosti su automatski uključene, a moguće je isključiti ih u podešavanjima, ako to želite. Ono što je najbolje je da ove opcije rade mnogo bolje nego u Chrome-u i pored toga što DuckDuckGo kompanija neće čuvati vaše podatke, bićete zaštićeni i od praćenja koje vrše veb sajtovi koje posećujete.

Verovatno najbolja opcija DuckDuckGo Privacy Browser-a je Fire Button dugme koje se nalazi lako dostupno i uvek vidljivo u gornjem desnom uglu ekrana i čija ikonica je sličica vatre. Kada pritisnete ovo dugme, sva vaša istorija pretrage, svi kolačići i cache će biti obrisana. Ovo je posebno zgodno ako uređaj delite sa nekim zato što ne morate da idete u podešavanja svaki put kada koristite telefon.

DuckDuckGo Privacy Browser podesavanja

DuckDuckGo Privacy Browser je jedan od najboljih internet pregledača za mobilne telefone

Iz svega što smo rekli možete zaključiti da nam se DuckDuckGo Privacy Browser veoma svideo i apsolutno dobija našu preporuku. Ukoliko vam je bitna privatnost i koristite Google Chrome, znajte da je uopšte nemate. Chrome je nekada bio najbolji internet pregledač, ali je danas najobičniji špijun koji ne nudi ništa što drugi ne nude identično ili bolje. Jedino nam je žao što DuckDuckGo Privacy Browser, za sada, nije dostupan za računare.

Platforma:
Android i iOS

U linku za preuzimanje, ponudili smo DuckDuckGo Privacy Browser verziju za Android, ako želite da preuzmete verziju za iOS, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *