DynaWin – Automatsko menjanje tema i pozadina u Windows-u 10

DynaWin – Automatsko menjanje tema i pozadina u Windows-u 10

Podešavanje izgleda Windows-a 10 je jednostavno i sve opcije su lako dostupne u podešavanjima. Pored pozadine na radnoj površini (Wallpaper), možemo da menjamo boje trake sa zadacima (Taskbar-a), boje prozora, da povećavamo ili smanjujemo font i još mnogo toga. Što je najbolje, sva ova podešavanja možemo da sačuvamo kao temu i onda ako imamo više sačuvanih tema, u par klikova promenimo temu u zavisnosti od potreba i raspoloženja.

Međutim, jedna opcija koja nedostaje je automatsko menjanje teme. Automatsko menjanje pozadina (Wallpaper-a) je moguće, ali ovde možemo jedino da podesimo da se slika menja svakih nekoliko minuta. Predstavljamo vam DynaWin, besplatan program za Windows 10 pomoću koga možemo da podesimo uslove pod kojima će se tema i pozadina radne površine (Wallpaper) automatski menjati.

Kako radi DynaWin?

Kada instalirate i pokrenete DynaWin ugledaćete lep i jednostavan korisnički interfejs koje je horizontalno podeljen na dva jednaka dela. U gornjem se nalaze podešavanja za definisanje promena tema, dok je donji rezervisan za upravljanje pozadinama (Wallpaper-ima).

DynaWin meni

Što se tiče tema, “okidač” za promenu teme je određeno vreme. Možete podesiti da se tema menja, minimalno, na svakih 5 minuta ili u zadato vreme. Kada su pozadine (Wallpaper-i) u pitanju, pored zadatog vremena, imamo u opciju da podesimo da se slika menja kada je kapacitet baterije na određenom nivou.

Možda se pitate šta je, pored malo življe i zanimljivije radne površine, svrha ovog programa? Prva stvar koja nam pada na pamet je to što možete da podesite da preko dana koristite svetlu, a noću tamnu temu i tako smanjite naprezanje očiju. Opcija koja u kombinaciji sa programima koji automatski menjaju nivo osvetljenja ekrana, kao što je Gammy, može u potpunosti otkloniti sve probleme koji nastaju dugim gledanjem u ekran.

Još jedan način upotrebe je mogućnost da podesite da se slika na radnoj površini menja kada baterija dođe, na primer, na 50%, 25% i 10% i tako vas obavesti koliko još vremena imate pre nego što laptop morate uključiti na punjač.

Jedinu zamerku koju imamo je da slike koje koriste moraju biti u JPG, BMP ili PNG formatu, ostali formati nisu podržani i neće raditi. Ovo je pomalo čudno ograničenje, posebno ako imamo u vidu da Windows 10 podržava, mahom, sve formate slika.

DynaWin je koristan, a potpuno besplatan program za upravljanje temama i pozadinama (Wallpaper-ima) u Windows-u 10

DynaWin je jednostavan program i nećete imati nikakvih problema da naučite da ga koristite. Dok smo ga koristili, nismo naišli ni na jedan problem i sve je savršeno radilo. Nekima će ovaj program biti koristan, nekima zanimljiv, a nekima potpuno nepotreban. Na vama je da odlučite kojoj grupi pripadate.

Platforma:
Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *