ExplorerGenie – Nove mogućnosti u kontekstualnom meniju

ExplorerGenie – Nove mogućnosti u kontekstualnom meniju

U Windows-u, kontekstualni meni je opcija kojoj pristupate kada kliknete desnim klikom na neki fajl ili folder. Odavde možete pokrenuti fajl, doći do njegove lokacije na hard disku, otvoriti podešavanja, iskopirati ili obrisati fajl i drugo. Ukoliko želite da u ovaj meni dodate još mogućnosti, imamo pravi program za vas.

ExplorerGenie je besplatan program za Windows 10 i 11 koji će vam u kontekstualni meni dodati nove mogućnosti za upravljanje fajlovima.

Kako radi ExplorerGenie?

Za pravilan rad ExplorerGenie-a, neophodno je da, pošto ga instalirate, restartujete računar. Kao što smo pomenuli, program dodaje nove mogućnosti kontekstualnom meniju Windows-a, to jest, pojaviće se nova opcija ExplorerGenie u kojoj će se naći nekoliko novih komandi.

ExplorerGenie u kontekstualnom meniju

Prvo što možete da uradite je da fajl pokrenete u Command Prompt-u ili Power Shell-u i to sa ili bez administratorskim privilegijama. Sve što treba da uradite je da kliknete desnim klikom na fajl i iz novodobijene opcije ExplorerGenie izaberete željenu komandu. Takođe, moguće je i otvoriti fajl u File Explorer-u, sa ili bez administratorskim privilegijama.

Sledeća mogućnost je da u Clipboard prekopirate putanju do fajla, a opcija koja nas je prijatno iznenadila, mada neće svima biti od velike koristi, je da putanju do fajla pošaljete putem email-a.

Pored ovoga, ExplorerGenie sadrži i sekciju Options. Klikom na ovu opciju otvara se poseban meni u kome možete da vidite detaljne informacije vezane za fajl. Možete da izračunate Hash, pogledate foldere u kojima se fajl nalazi, prekopirate putanju do fajla kao URL, u C, C++ i HTML sintaksi, prekopirate samo ime fajla i drugo.

ExplorerGenie podesavanja

U sekciji Options takođe možete da podesite i koje opcije će se prikazivati u kontekstualnom meniju. Većinu opcija možete da isključite, a postoji i nekoliko opcija koje su po fabričkim podešavanjima isključene, pa ih odavde možete uključiti.

ExplorerGenie je interesantan program, koji neći svima biti od velike koristi

ExplorerGenie je interesantan program, a opcije koje donosi mogu biti od velike koristi, barem za određenu vrstu korisnika. Ukoliko smatrate da će vam njegove mogućnosti pomoći u radu, od srca vam predlažemo da ga isprobate. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da ExplorerGenie dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *