Feem za neograničen transfer fajlova offline

Feem za neograničen transfer fajlova offline

Feem predstavlja program za razmenu datoteka između uređaja. Nešto nalik Google Drive-u ili Dropbox-u, samo što ne zahteva internet konekciju. Osnovna ideja afričke kompanije koja je napravila program jeste brz i jednostavan prenos fajlova sa jednog na drugi uređaj.

Feem brži offline prenos

Prva prednost jeste što možete da „uparite“ neograničen broj uređaja. Program detektuje sve uređaje koji su prijavljeni na istu lokalnu wi-fi mrežu, tako da vrsta uređaja ne predstavlja ograničenje. Feem je dostupan za Windovs, iOS, MacOS, Linux i Android. Ono što posebno raduje korisnike je činjenica da je u odnosu na bluetooth, brzina prenosa veća čak 50 puta!

feem_devices

Druga velika stvar je zaštićenost podataka. Naime, iz afričke kompanije tvrde da su Vam podaci bezbedni, jer je svaka konekcija zaštićena TLS kripto-protokolom. U prilog kompaniji govori i podatak da nema ograničenja u veličini fajlova. To znači da ne morate da stajete sa prenosom dok ne prebacite apsolutno sve fajlove iz jednog uređaja u drugi! Ukoliko iz nekog razloga morate da zaustavite prenos, sledećeg puta transfer će otpočeti upravo tamo gde ste stali.

Još jedna sitnica namenjena pridobijanju korisnika jeste interfejs. Feem dolazi sa interfejsom sličnim WhatsApp-u ili bilo kojoj drugoj chat aplikaciji. Jednom kada se uparite sa drugim uređajem, možete da pokrenete opciju ćaskanja, a zatim izaberite opciju za otpremanje datoteka.

Pokretanje programa prilično je lako. Nakon što ste instalirali Feem na svim uređajima, pokrenite ga na svakom uređaju i uspostaviće se konekcija između njih. Svakom uređaju biće dodeljena lokalna IP adresa i naziv, čak i ikonica koja objašnjava o kojoj vrsti uređaja se radi.

Nije sve tako sjajno

Feem se nudi u dve varijante, besplatnoj i plaćenoj. Besplatna verzija dolazi sa određenim ograničenjima. Najveći nedostatak jeste prezatrpanost reklamama. Isto tako, ne postoji mogućnost promene naziva uređaja i ikonice koja ga reprezentuje. Nemogućnost detektovanja SD kartice uređaja je stvar koja poprilično „bode oči“.

Za uobičajenu kućnu upotrebu besplatno izdanje je više nego dovoljno. Pored toga, proizvođači Feema tvrde da je konekcija bezbedna i da nema šanse za presretanje. Stoga, ukoliko Vam je potreban program za povremeno prebacivanje fajlova u kućnoj varijanti, Feem će opravdati Vaša očekivanja.

Feem je dostupan na svim popularnim operativnim sistemima – Android, iOS, Windows, macOS i Linux.

Kada otvorite stranicu za preuzimanje, skrolujte do dna strane da izaberete za koji operativni sistem želite da preuzmete program.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *