Filemail Desktop – Slanje velikih fajlova putem interneta

Filemail Desktop – Slanje velikih fajlova putem interneta

Filemail Desktop je besplatan program za slanje velikih fajlova putem interneta, dostupan za Windows 7, 8, 10, 11, macOS, Android i iOS. U ovoj recenziji fokusiraćemo se na verziju za Windows, ali sve što ćemo reći će, manje-više, važiti i za sve ostale verzije programa.

O Filemail-u smo već pisali i u tim postovima smo objasnili kako se ovaj servis koristi putem veb sajta i Android aplikacije:

  1. Kako slati velike fajlove u Windows-u 10
  2. Kako poslati veliki fajl na Android-u

Kako radi Filemail Desktop?

Filemail je besplatan online servis za slanje velikih fajlova. Razlog zašto se za ovo koriste ovakvi servisi, a ne email je činjenica da standardni email servisi, kao što su Gmail, Yahoo i Outlook, imaju ograničenja u maksimalnoj veličini priloga koji možete da pošaljete i to uglavnom iznosi između 20 i 25 MB. Pomoću Filemail-a možete da pošaljete fajl veličine do 5 GB. Filemail Desktop je program koji je napravila kompanija koja stoji iza Filemail veb sajta.

Kada instalirate Filemail Desktop prvo što treba da uradite je da restartujete računar, posle čega je program spreman za korišćenje. Posebno nam se svidelo to što za korišćenje programa ne morate da napravite nalog, niti da budete ulogovani, mada za ovo postoji opcija.

Filemail Desktop slanje fajla

Korisnički interfejs je lep i pregledan, a ukoliko ste ikada koristili Filemail veb sajt, primetićete da program neodoljivo liči na veb sajt. Najveći deo interfejsa zauzima forma za slanje fajlova koja podseća na standardnu email formu. Ova forma sadrži pet polja u koja treba da upišete email-ove jedne ili više osoba kojima šaljete fajl, vašu ličnu email adresu, temu email-a i poruku koja će biti u email-u, kao i polje za dodavanje fajla koji šaljete.

Program radi tako što se fajl koji šaljete čuvate u Cloud-u, a osoba kojoj šaljete fajl dobija email sa linkom odakle fajl može da preuzme. Fajl se u Cloud-u čuva 7 dana, posle čega se briše i nije više dostupan za preuzimanje. Takođe, postoji i opcija da fajl samo postavite na Cloud servis, dodate opis i dobijete link koji onda možete da pošaljete osobi kojoj šaljete fajl.

Druga opcija koju program nudi je mogućnost preuzimanja fajlova koje vam je neko poslao koristeći ovaj servis. Za ovo sve što treba da uradite je da kliknete na opciju Download, koja se nalazi u meniju sa leve strane i unesete link koji ste dobili od osobe koja vam je poslala fajl.

Filemail Desktop preuzimanje fajla

Glavne prednosti koje program nudi u odnosu na veb sajt je to što je slanje fajlova značajno brže, kada šaljete fajl moguće je da pauzirate slanje, kao i mogućnost integracija sa Outlook-om. Ukoliko vam je potrebno da često šaljete velike fajlove, ovo je savršen program za vas, dok svima ostalima predlažemo da koriste veb sajt zato što njima ove prednosti verovatno neće mnogo značiti.

Jednu napomenu koju moramo dati je da trenutno postoji bug na veb sajtu. Naime, kada pokušate da preuzmete fajl veći od 2 GB putem veb sajta, preuzimanje se često prekida i konekcija je nestabilna, tako da je maltene nemoguće preuzeti fajl. Ovo nije slučaj kada koristite program, tako da ukoliko imate problem sa veb sajtom, predlažemo vam da iskoristite program.

Filemail Desktop je jedan od najboljih načina da pošaljete veliki fajl putem interneta

Filemail Desktop je odličan program i ovo je verovatno najbolji način da pošaljete veliki fajl putem interneta. Ono što ga izdvaja od drugih servisa ove vrste, kao što je Wetransfer, je to što Filemail omogućava slanje najvećih fajlova. Wetransfer omogućava slanje fajlova samo do 2 GB, dok je ovde to 5 GB. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Filemail Desktop apsolutno dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, 11, macOS, Android i iOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *