gImageReader

gImageReader

gImageReader

gImageReader je besplatan program za prepoznavanje teksta sa slike, iz PDF-a ili prepoznavanje teksta sa skeniranog dokumenta.

Poseduje jednostavan korisnički interfejs, koji je sačinjen od opcija za učitavanje dokumenta, njegovo uređivanje (kontrast, osvetljenje, zoom, rotacija itd.) i editovanje.

Prilikom uvoza skeniranih zapisa, program podržava veći broj formata, među kojima su: .jpeg, .png, .tif, .pdf, .gif, .dds, .mng, .ppm itd.

Nakon učitavanja dokumenta, da bi program prepoznao određeni tekst, prvo je potrebno da jednostavnim prevlačenjem miša selektujete deo sa kog želite da to učini. Zatim, da izaberete opciju Recognize selection kako bi proces prepoznavanja teksta započeo.

Po završetku, program će vam rezultat prikazati u desnom panelu programa. Odakle možete direktno da izvršete eventualne ispravke. Dalje, uskladišten teskt možete da snimite u .txt formatu.

Tačnost prepoznavanje teskta moguće je povećati dodavanjem različitih jezičkih paketa. Sve dostupne ježičke pakete možete pronaći ovde. Nakon skidanje paketa i njegovog raspakivanja, potrebno je da iskopirate sadržaj ( .traineddata fajl) u folder do kojeg dolazite na sledeći način:

Start→ All Programs→ gImageReader→ Tesseract language definitions

gImageReader svoj posao, prepoznavanje teskta sa skeniranih dokumenata i slika, obavlja veoma dobro. Svim korisnicima koji imaju potrebu za softverom ove vrste preporučujemo da ga isprobaju.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (4 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *