GoFullPage – Slikanje cele veb stranice

GoFullPage – Slikanje cele veb stranice

Slikanje ekrana je jednostavan zadatak. Sve što treba da uradite je da pritisnete Print Screen dugme na tastaturi i dobićete sliku svega što se vidi na ekranu. Problem ovog načina pravljenja screenshot-a je to što za uređivanje slike morate da koristite dodatne programe, što može biti zamorno, pogotovu kada treba da napravite male promene na dosta slika i činjenica da ovako možete da slikate samo ono što se vidi na kranu.

GoFullPage je besplatan plugin za Google Chrome koji služi za pravljenje screenshot-ova, a koji smo pomenuli u našem postu 5 najboljih besplatnih ekstenzija za Google Chrome.

Kako radi GoFullPage?

Kada instalirate GoFullPage njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu ekrana. Da napravite screenshot, sve što treba da uradite je da kliknete na ovu ikonicu ili pritisnete Alt + Shift + P na tastaturi. Treba imati na umu da kada na ovaj način slikate ekran, moguće je slikati samo ono što se nalazi unutar internet pregledača.

GoFullPage izgled screenshota

Razlog zašto smo GoFullPage proglasili za jedan od najkorisnijih plugin-ova za Google Chrome je činjenica da će ovaj plugin napraviti sliku cele veb stranice, a ne samo dela vidljivog na ekranu. Tokom izrade screenshot-a, veb stranica koju slikate će početi da se skroll-uje od vrha na dole i tokom ovog procesa vam preporučujemo da ne pomerate miša zato što to može dovesti do problema.

Kada se izrada screenshot-a završi, otvoriće se novi tab u kome će biti prikazana vaša slika. Odavde sliku možete da preuzmete i to u PNG, JPG ili PDF formatu. Imajte na umu da ukoliko želite da sliku sačuvate u JPG formatu, prvo ćete morati da u sekciji sa podešavanjima promenite format u kome se čuvaju screenshot-ovi.

GoFullPage podesavanja

GoFullPage sadrži i editor za uređivanje slika. Ovaj editor sadrži samo osnovne opcije kao što su sečenje slika, dodavanje i markiranje teksta, kao i crtanje geometrijskih oblika, linija i strelica. Na žalost, ova opcija je dostupna samo ukoliko kupite premijum (plaćenu) verziju programa. Dobra vest je da premijum verzija košta 1 dolar nedeljno, pa ukoliko u poslu često pravite screenshotove na koje onda dodajete strelice i natpise, ovo se stvarno isplati. Za sve ostale, ovo je opcija je potpuno nepotrebna.

GoFullPage stvarno jeste jedan od najboljih plugin-ova za Google Chrome

GoFullPage je odličan plugin i po tom pitanju se naše mišljenje nije promenilo. Radi savršeno i tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem, tako da apsolutno dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *