Google SketchUp

Google SketchUp

Google SketchUp Logo

Google SketchUp je besplatan program za 3D modelovanje koji je veoma lak za korišćenje. Uz pomoć ovog programa korisnici mogu da naprave razne 3D modele kuća, zgrada, projekata za rad sa drvetom, čak i svemirskih brodova iz naučne fantastike.

Moguće je dodati mnoge detalje, teksture čak i staklo na modele koji su proporcialno tačni.
Korisnici mogu završene modele da postave na Google Earth, da ih podele svima na korišćenje preko 3D Warehouse ili da ištampaju svoj projekat. SketchUp je odličan program za korisnike koji žele da se upoznaju sa 3D modelovanjem.

Pri pokretanju Google SketchUp programa korisnik dobija da izabere takozvani template, gde je moguće izabrati rad sa raznim vrstama mera poput metara i stopa. Korisnički interfejs ovog programa je tako dizajniran da će većina korisnika da shvati osnove korišćenja posle par minuta rada sa programom. Osim toga ovaj program nudi veoma dobar besplatan tutorijal za korišćenje programa.

Google SketchUp Pocetak Programa

Trenutna verzija SketchUp Pro programa nije besplatna ali nudi probnu verziju od 30 dana, ta verzija se odnosi samo na komercijalnu upotrebu dok je SketchUp Make verzija besplatna za privatno korišćenje. Trenutno za profesionalnu upotrebu postoje bolji besplatni programi kao što je na primer Blender.

Google SketchUp Rad u Programu

Najbolja stvar Google SketchUp programa jeste njegova jednostavnost i veoma kratko vreme koje je potrebno da se korisnik upozna sa alatkama u programu.

Sistemska Zahtevnost:

Windows 7 / Windows 8 / Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 4,50 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *