Paint uskoro nestaje iz Windows-a

Paint uskoro nestaje iz Windows-a

Paint-3D i MS Paint Logo

Vreme ističe za Microsoft Paint. Aplikacija koja je počela svoj život pre 32 godine kao monohromatski bitmap program za crtanje se trenutno nalazi na Microsoftovoj „Deprecated“ listi. Ova lista označava progame i funckije koji će možda biti uklonjeni u novom Fall Creators Update-u.

Šta to znači za Microsoft Paint? Microsoft kompanija je objavila kako Microsoft Paint više nije u aktivnom razvoju i da je moguće da će biti uklonjen u nekom budućem update-u. Novosti o tome kako Microsoft planira da ukloni Paint nisu iznenađujuće, pogotovo kad je kompanija ranije ove godine objavila novi 3D Paint.

3D Pant sadrži većinu originalnih funkcija Paint programa sa potpuno novim interfejsom ali takođe kako ime sugestira u novom programu je moguće raditi u skroz novoj dimenziji. MS Paint je do sad verovatno bio jedina aplikacija koja je dozvoljavala crtanje samo mišem, dok je kod Paint 3D-a moguće koristiti i tablu za crtanje

Paint 3D Prikaz Programa

Ako trenutno imate instaliranu najnoviju verziju Windows 10 operativnog, u potražite “Paint” na računaru, Windows će prikazati Paint prvo a ispod njega Paint 3D. To će se verovatno promeniti ove jeseni, i Paint 3D će da zauzme mesto starom Paint programu.

MS Paint Prikaz Pretrage

Nije potvrđeno da će Paint biti uklonjen iz Windows operativnog sistema, ali verovatno će ga zadesiti ista sudbina kao što je zadesila Internet Explorer, gde će još biti deo Windows-a ali će sve njegove funkcije zauzeti Paint 3D kao što je Egde browser zamenio IE.

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Neće biti uklonjen, niti ga uklanjaju, samo ukidaju podršku za njega.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *