Najbolje besplatne zamene za Adobe Illustrator

Najbolje besplatne zamene za Adobe Illustrator

Adobe Illustrator je program koji je dobro poznat svim grafičkim dizajnerima. Nastao davne 1987. godine, ovaj program je imao decenije da svoje opcije i korisnički interfejs razvije do savršenstva. Iz tog razloga Adobe Illustrator je verovatno najbolji program za vektorski dizajn. Moderan, lak za upotrebu i bez grešaka u radu, on definitivno zaslužuje ovu titulu.

Međutim, za korišćenje Adobe Illustrator-a morate platiti i ne postoji besplatna verzija. Iskreno, sa programom koji ima ovako visok kvalitet i koji se najčešće koristi u profesionalne svrhe, tu nemamo zamerki. Onde gde imamo veliku zamerku je što moderne verzije programa nije moguće kupiti i imati zauvek, već je neophodno plaćati mesečnu pretplatu koja košta 31.49 $ ili godišnju pretplatu koja košta 239.88 $.

Ovaj nedostatak je dodatno istaknut činjenicom da danas imamo mnogo sličnih programa, koji su po kvalitetu na nivou Adobe Illustrator-a, ali su pritom potpuno besplatni. Zato smo napravili listu od 4, po našem mišljenju, najbolje besplatne zamene za Adobe Illustrator. O svim ovim programima smo već pisali, tako da ćemo ovde samo ukratko pomenuti njihove glavne karakteristike, a vi ukoliko želite da pročitate detaljnu recenziju samo kliknite na link za određeni program.

Inkscape

Inkscape

Inkscape je besplatan program za grafički dizajn dostupan za Windows 98, NT, Me, 2000, XP, Vista, 7, 8 i 10. Kako tvorci ovog programa kažu, glavni cilj prilikom kreiranja Inkscape-a im je bio da naprave moćan i praktičan alat za crtanje u potpunosti usklađen sa XML, SVG i CSS standardima. U tome su u potpunosti uspeli. Iako program nije namenjen početnicima, za profesionalce ovo je odličan alat pomoću koga će moći, bez problema, da obavljaju svoj posao.

Platforma:
Windows 98, NT, Me, 2000, XP, Vista, 7, 8 i 10

Preuzmite Inkscape.

Boxy SVG

Boxy SVG

Boxy SVG je besplatan program za grafički dizajn dostupan za Windows 10 i macOS, a moguće ga je koristiti i putem veb sajta. Za razliku od Inkscape-a, ovaj program je napravljen sa idejom da početnicima bude lak za korišćenje. Korisnički interfejs nije prenatrpan alatima i u prvi plan su istaknute opcije koje se najviše koriste. Sve napredne funkcije, koje ima poprilično, su sakrivene u dodatnim menijima, koji su zbog dobrog dizajna programa lako dostupni.

Platforma:
Veb sajt, Windows 10 i macOS

Posetite Boxy SVG veb sajt.
Preuzmite Boxy SVG.

Vectr

Vectr

Vectr je besplatan program za grafički dizajn dostupan za Windows Vista, 7, 8, 10 i Linux, a moguće ga je koristiti i putem veb sajta. U pitanju je još jedan program koji je napravljen sa idejom da bude pristupačan početnicima. Glavni akcenat je stavljen na alate za crtanje i ukoliko ste ikada koristili Paint, posle kraćeg upoznavanja sa interfejsom, sve alatke ćete znati da koristite.

Platforma:
Veb sajt, Windows 10 i macOS

Posetite Vectr veb sajt.
Preuzmite Vectr.

Figma

Figma

Figma je besplatan program za grafički dizajn dostupan za Windows 7, 8, 10 i macOS, a moguće ga je koristiti i putem veb sajta. U pitanju je program izuzetnog kvaliteta sa svim opcijama potrebnim za profesionalno obavljanje posla. Ono po čemu se Figma izdvaja je mogućnost saradnje više dizajnera odjednom, slično Google Docs-u. Korisnici imaju mogućnost da u isto vreme rade na istom projektu, ostavljaju komentare i pregledaju međusobne radove. Sve ovo ima za cilj da omogući lakši način deljenja radova i ceo proces saradnje podigne na viši nivo.

Platforma:
Veb sajt, Windows 7, 8, 10 i macOS

Posetite Figma veb sajt.
Preuzmite Figma.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *