Boxy SVG – Napredne opcije pristupačne početnicima

Ažurirano: januar 22nd, 2023
Boxy SVG – Napredne opcije pristupačne početnicima

Adobe Illustrator je verovatno najpopularniji i najpoznatiji program za grafički dizajn i teško ćete naići na veb dizajnera koji nije koristio ovaj program. Illustrator je nastao 1987. godine i kroz stalno unapređivanje je postao verovatno najbolji program ove vrste.

Glavni problem Illustrator-a je činjenica da za njegovo korišćenje morate platiti, ne postoji besplatna verzija. Iz ovog razloga pojavilo se dosta besplatnih zamena, ali mnoge među njima ne sadrže napredne opcije koje su neophodne za bilo kakav ozbiljniji rad.

Predstavljamo vam Boxy SVG, besplatan program za grafički dizajn u vektorskom obliku i editovanje SVG fajlova, dostupan za Windows, macOS i Linux, kao i online putem veb sajta boxy-svg.com/app, koji pokušava da korisnicima ponudi sve napredne opcije koje imamo u Illustrator-u, upakovane tako da su pristupačne početnicima.

Da bi ste koristili Boxy SVG preko sajta, morate mu pristupiti sa nekim od podržanih internet pregledača (browser-a), a to su:

Kako radi Boxy SVG?

Kreatori Boxy SVG-a, po njihovim rečima, pokušali su da naprave program za grafički dizajn koji je početnicima lak za korišćenje, ali bez kompromitovanja naprednih opcija koje imamo u Illustrator-u. Smatramo da su u tome itekako uspeli.

Boxy SVG

Kada pokrenete Boxy SVG ugledaćete korisnički interfejs koji pored lepog i modernog izgleda, nije prenatrpan alatima. Pored platna koje se nalazi u sredini, istaknute alatke su one koje se najčešće koriste u ovakvim programima. Međutim, kada zavirimo ispod površine, pronaći ćemo sve napredne alatke koje su neophodne za profesionalno obavljanje dizajnerskog posla.

Program sadrži gomilu opcija za crtanje geometrijskih oblika, kao i stotine besplatnih fontova, a možete koristiti i fontove instalirane na svom računaru. Takođe, sve moguće opcije za crtanje su dostupne, tako da ne možemo da pronađemo ni jednu opciju koja nam je nedostajala.

Kada završite sa projektom, možete da sačuvati u SVG, SVGZ, PSD, PNG, JPG, WebP, PDF i HTML5 formatu. Bitno je pomenuti da se Boxy SVG oslanja na Chromium rendering engine, što znači da su slike napravljene u ovom programu optimizovane za korišćenje na veb sajtovima i mobilnim aplikacijama, što je veliki plus programa.

Još jednu stvar koju želimo da pohvalimo je to da na Boxy SVG veb sajtu možete pronaći tutorijale koji početnicima objašnjavaju sve glavne funkcije programa. Trenutno ima dvanaest tutorijala, a mi se nadamo da će novi biti objavljeni i da će neki od njih zaći u naprednije opcije koje Boxy SVG sadrži.

Boxy SVG je jedan od najboljih programa za grafički dizajn

Napraviti program koji sadrži napredne funkcije, a pristupačan je početnicima je veoma teško, ali Boxy SVG je u tome uspeo. To je postigao dizajnom svog korisničkog interfejsa koji u prvi plan istače opcije koje se najviše koriste i koje je lako razumeti. Bilo da ste početnik ili profesionalac, morate isprobati Boxy SVG zato što je ovo jedan od najboljih programa ove vrste.

U linku za preuzimanje, ponudili smo Boxy SVG aplikaciju za Windows, da preuzmete app za macOS ili Linux, otvorite zvanični sajt aplikacije: boxy-svg.com

Platforma:
Veb sajt, Windows 10, Windows 11, macOS i Linux

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *