Vivaldi

Vivaldi

Vivaldi

Vivaldi je besplatan internet browser zasnovan na originalnoj verziji Opere. Razvijen je od strane njenog bivšeg kreatora, koji je nakon neslaganja sa partnerima oko pravca razvoja ovog browsera svojevremeno napustio ovaj projekat.

Prilikom dizajniranja Vivaldija, pored ugrađivanja novih opcija, autor je nastojao da sačuva detalje koje su korisnici originalne Opere voleli i upotrebljavali.

Samim tim, ovaj browser poseduje intuitivan korisnički interfejs sa bočnim panelom koji omogućava jednostavan pristup bookmarkovima, preuzetim fajlovima, mejlovima, kontaktima i beleškama. Ugrađene su i razne prečice na tastaturi koje obezbeđuju lakše i brže kretanje kroz sve raspoložive opcije.

Pored toga, program omogućava i grupisanja tabova, odnosno smeštanje većeg broja različitih tabova ispod jednog taba. Naravno, nije izostavljena ni opcija Speed Dial koji dozvoljava ubacivanje prečica do omiljenih stranica.

Prepoznatljiva ikonica sa opcijama za podešavanja u okviru prozora, kao nekad u Operi, sada je dostupana i u Vivaldiju. U okviru njih možete da izršite razna prilađavanja, počev od izgleda, pozicije tabova itd.

Iako je Vivaldi u prilično ranoj fazi razvoja, veoma uspešno zauzima mesto alternativnog web  browsera, baš zbog čuvanja jednostavnosti i osnovne funkcionalnosti. Ukoliko ste bili ljubitelj originalne verzije Opere svakako vam preporučujemo da isprobate ovaj browser.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

  • S Mozile sam preš'o na Chrome jer na Mozili ije mog'o Google disc.

  • Da li podržava Google Disc?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *