Blender

Blender

Blender

Blender je besplatan program, otvorenog koda, za trodimenzionalno modeliranje.

Koristi se za izdradu 3D modela, animacija, animiranih filmova i 3D igrica. O njegovoj moći govori i sama činjenica da se ovaj program koristi i u profesionalnim studijama za izradu visoko kvalitetnog 3D sadržaja.

Za Blender ne možemo da kažemo da je jednostavan za upotrebu jer poseduje kompleksan korisnički interfejs. Iako su alati logički organizovani u nekoliko sekcija i područja, veoma lako možete da se izgubite u obilju raspoloživih opcija.

Dobro strana je ta što na internetu možete pronaći veliki broj elektronski knjiga, besplatnih kurseva i video tutorijala, sa kojima možete jednostavno da savladate osnovne korake.

Postoji i portabilna verzija ovog programa, čija upotreba ne zahteva prethodnu instalaciju već samo pokretanje njegovog izvršnog .exe fajla.

Blender je izuzetno moćan alat za trodimenzionalno modeliranje. Svim korisnicima koji su u potrazi za kvalitetnim, a pritom besplatnim programom za 3D modeliranje preporučujemo da isprobaju ovaj program.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

Napomena: U linku za preuzimanje, nalazi se verzija Blender za Windows, da preuzmete verziju za neku drugu platformu kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (4 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Da li za blender postoji 64 bit-na verzija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *