Blender

Blender

Blender

Blender je besplatan program, otvorenog koda, za trodimenzionalno modeliranje.

Koristi se za izdradu 3D modela, animacija, animiranih filmova i 3D igrica. O njegovoj moći govori i sama činjenica da se ovaj program koristi i u profesionalnim studijama za izradu visoko kvalitetnog 3D sadržaja.

Za Blender ne možemo da kažemo da je jednostavan za upotrebu jer poseduje kompleksan korisnički interfejs. Iako su alati logički organizovani u nekoliko sekcija i područja, veoma lako možete da se izgubite u obilju raspoloživih opcija.

Dobro strana je ta što na internetu možete pronaći veliki broj elektronski knjiga, besplatnih kurseva i video tutorijala, sa kojima možete jednostavno da savladate osnovne korake.

Postoji i portabilna verzija ovog programa, čija upotreba ne zahteva prethodnu instalaciju već samo pokretanje njegovog izvršnog .exe fajla.

Blender je izuzetno moćan alat za trodimenzionalno modeliranje. Svim korisnicima koji su u potrazi za kvalitetnim, a pritom besplatnim programom za 3D modeliranje preporučujemo da isprobaju ovaj program.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

Napomena: U linku za preuzimanje, nalazi se verzija Blender za Windows, da preuzmete verziju za neku drugu platformu kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (4 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

1 Komentar

  • Da li za blender postoji 64 bit-na verzija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *