HDCleaner – Očistite računar od nepotrebnih fajlova

HDCleaner – Očistite računar od nepotrebnih fajlova

Svakodnevni rad na računaru za posledicu ima nagomilavanje nepotrebnih i junk (đubre) fajlova, koji usporavaju računar, a potencijalno mogu biti i bezbednosni rizik. Zato se preporučuje da se računar redovno čisti od ovakvih fajlova da bi se osigurao brz, ispravan i bezbedan rad računara.

HDCleaner je besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11 koji će vam pomoći da očistite računar od nepotrebnih fajlova i ubrzate njegov rad, a pogodan je kako za početnike, tako i za napredne korisnike.

Kako radi HDCleaner?

HDCleaner je program koji možete da koristite kao običan program koji instalirate na svoj računar, a ima i prenosnu verziju koja ne zahteva instalaciju, već je dovoljno samo da je preuzmete i pokrenete. Kada ga pokrenete ugledaćete lep i moderan korisnički interfejs koji nije prenatrpan i sadrži svega nekoliko opcija.

Nemojte da vas ovo zavara, napredne opcije HDCleaner-a su sakrivene u meniju koji otvarate klikom na tri vodoravne crtice u gornjem levom uglu ekrana. Kada otvorite ovaj meni ugledaćete pregršt opcija koje će vam omogućiti detaljan uvid, kao i mogućnost podešavanja i optimizacije svih delova računara. HDCleaner ima više opcija nego CCleaner.

HDCleaner meni

Za početnike, osnovni ekran će biti sasvim dovoljan. Ovde možete da odaberete vrstu čišćenja koju želite, a to su jednostavno, podrazumevano i napredno čišćenje. Predlažemo vam da izaberete jednu od prve dve opcije zato što će tu proces biti automatizovan i od korisnika neće zahtevati nikakva dodatna podešavanja.

Oni malo napredniji mogu detaljno da odaberu šta će biti obrisano, a ovde moramo dati upozorenje da je moguće obrisati i fajlove koji su neophodni za pravilan rad programa i operativnog sistema, zato budite pažljivi.

HDCleaner jednostavno ciscenje

Pored brisanja nepotrebnih fajlova, HDCleaner sadrži i opcije za popravljanje Windows registra, nadgledanje rada operativnog sistema, backup-ovanje sistema, vraćanje obrisanih fajlova, brisanje fajlova tako da ne mogu biti vraćeni, mogućnost enkriptovanja fajlova i još mnogo toga. Sigurni smo da će i najzahtevniji korisnici teško pronaći opciju koja nedostaje.

Još jedna fenomenalna stvar kod HDCleaner-a je to što je program potpuno besplatan. To znači da ni jedna opcija nije zaključana iza premijum (plaćene) verzije, koja ni ne postoji, a takođe uopšte nema reklama. Od ovoga bolje ne može!

HDCleaner nas je oduševio, a sigurni smo da će oduševiti i vas

Što se tiče opcija koje HDCleaner sadrži, samo smo zagrebali po površini. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jednu grešku, a brzina kojom program radi je sasvim zadovoljavajuća. Zbog odličnog korisničkog interfejsa, preporučujemo ga i početnicima i naprednim korisnicima, a činjenica da je potpuno besplatan nas je oduševila.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

3 Komentara

  • Zašto ne mogu da dovnladujem HD Cleaner?

  • Glupost od programa. Ništa što do sad već nije viđeno. Samo što je ovo znatno lošije od ostalih. Meni se nokoliko puta zatvorio program, a da nije završio započeto…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *