iMacros – Automatizujete zadatke koji se ponavljaju

iMacros – Automatizujete zadatke koji se ponavljaju

Svi koji koriste računar u profesionalne svrhe, verovatno se svakodnevno susreću sa zadacima koji se ponavljaju, kao na primer, popunjavanje formi ili pisanje jednih te istih email-ova. Bilo bi fenomenalno kada bi postojao način da se ovakvi poslovi automatizuju. U prošlosti za ovako nešto bilo je neophodno potražiti usluge programera, ali danas za to postoje programi koji od korisnika ne zahtevaju nikakvo predznanje.

iMacros je besplatan plugin za Google Chrome i Mozilla Firefox internet pretraživače, koji će vam omogućiti jednostavan način da automatizujete zadatke koji se ponavljaju na računaru.

Kako radi iMacros?

Kada instalirate iMacros plugin, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača. Klikom na ovu ikonicu otvoriće se glavni meni programa koji je lep i pregledan.

iMacros meni

iMacros radi po jednostavnom principu. U meniju programa snimanje započinjete klikom na dugme Record Macro. Posle ovoga potrebno je da uradite radnju koji želite da automatizujete. To može biti bilo šta, popunjavanje nekog formulara, preuzimanje PDF dokumenata, kopiranje slika ili veb adrese, jedino ograničenje je da radnja mora biti obavljena unutar internet pregledača.

Posle ovoga, svaki put kada želite da ponovite snimljenu radnju, jednostavno pustite snimak i ceo proces će biti ponovljen, tačno onako kako ste ga snimili. Na ovaj način možete da automatizujete bilo šta, pod uslovom da ponavljanje procesa zahteva potpuno iste korake. Snimljene radnje možete da sačuvate, preimenujete i organizujete u foldere i podfoldere, tako da je snalaženje jednostavno.

Dve odlične opcije koje iMacros ima su Play Repeatedly i Play Loop. Play Repeatedly će snimljenu radnju ponavljati dok je vi ne zaustavite, a Play Loop će vam omogućiti da podesite koliko puta će se radnja ponoviti.

U programu već postoji nekoliko snimljenih radnji, ali su one tu čisto da bi vam pokazali neke od mogućnosti iMacros-a, a mi vam preporučujemo da ih isprobate. Program je izuzetno jednostavan za korišćenje, a ograničava vas samo vaša mašta. Zato nije loše obratiti pogledati već snimljene radnje, pošto vas one mogu inspirisati.

iMacros je odličan program koji može biti nezamenljiv određenim korisnicima

iMacros nam se veoma svideo i dobija našu preporuku. Veoma je lak za korišćenje i tokom rada nismo naišli ni na jednu grešku. Najveći nedostatak je da ukoliko vam je potrebno da automatizujete neku radnju koja zahteva rad izvan internet pregledača, to neće biti moguće.

Platforma:
Google Chrome i Mozilla Firefox

U linku za preuzimanje, ponudili smo iMacros verziju za Chrome, ako želite da preuzmete verziju za Firefox, kliknite OVDE .

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *