Internet Explorer ide u penziju

Internet Explorer ide u penziju

Posle 25 godina karijere, veb pretraživač Internet Explorer konačno odlazi u „penziju“. Kako su potvrdili zvaničnici iz Microsoft-a, podrška za ovaj pretraživač prestaće od naredne godine. Nešto preciznije rečeno, od 17. avgusta 2021. godine Internet Explorer zvanično prestaje sa radom.

Ta podrška se odnosi na sve servise i aplikacije u sklopu paketa Microsoft 365: Office 365, OneDrive, Outlook, OneNote i druge. Microsoft Teams aplikacije prestaju sa radom od 30. novembra ove godine.

Kraj ili novi početak?

Unapređena verzija Microsoft web pretraživača, koji se bazira na softveru Chromium, Microsoft Edge, trebalo bi da od naredne godine stupi na snagu. Mana mu je što je namenjen korisnicima Windows 10 operativnog sistema, te je interesovanje za pomenuti pretraživač na niskom nivou. Interesantno je da će novi Edge sadržati u sebi Internet Explorer mod, a biće omogućene i druge funkcije kao što su podrška za grupne polise, rigoroznije bezbednosne procedure, sinhronizacija podataka, surfovanje preko tastature, upravljanje pomoću glasa i druge.

Kako kažu u Microsoft-u, novi Egde je „najbolji moderni pretraživač“. Ne preostaje nam ništa drugo, nego da sačekamo i vidimo to „čudo“.

Iako je popularnost Internet Explorer-a naglo opala zahvaljujući Mozilli i Google Chrome-u, ovaj pretraživač i dalje ima svoje verne korisnike. Nažalost, već od naredne godine i oni „starog kova“ moraće da potraže alternativu.

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *