Najbolji besplatni programi za video editovanje

Najbolji besplatni programi za video editovanje

U današnjem moru digitalnih tehnologija, obrada video zapisa nikada nije bila jednostavnija. Ukoliko uzmemo u obzir da je, ne tako davno, obrada videa bila moćno oružje profesionalaca, danas nas raduje činjenica da je video editovanje dostupno svima i to besplatno.

Predstavljamo Vam najkorisnije alate za video montažu i editovanje.

Avidemux

avidemux

Ovaj program sadrži jednostavan korisnički interfejs, te je pogodan za početnike. Omogućava isecanje delova videa, kao i filtriranje. Podržan je na Windows, Mac i Linux operativnim sistemima.

Preuzmite Avidemux

Lightworks

lightworks

S obzirom na to da sadrži sjajne dodatke, jedan je od najboljih opcija za video editovanje. Podržava širok spektar video formata, a omogućava i veoma precizno isecanje delova videa. Može se lako savladati, jer postoji veliki broj različitih tutorijala za njegovo korišćenje. Podržan je na Windows, Mac i Linux operativnim sistemima.

Preuzmite Lightworksa

Openshot

openshot

Openshot je oličenje jednostavnog interfejsa i naprednih funkcija, pa je pogodan za korisnike koji brzo uče. Podržava isecanje, rotaciju i skaliranje video zapisa. Takođe, omogućava interesantne trikove, kao što je dodavanje vodenog žiga, 3D animacije, zumiranje, dodavanje titlova i presnimavanje. Podržan je na Windows, Mac i Linux operativnim sistemima.

Preuzmite Openshot

iMovie

imovie

Program koji je namenjen početnicima u video editovanju. Sadrži isecanje video zapisa, audio editovanje, podeljeni ekran i podršku za 4K rezoluciju. Veoma je jednostavan za korišćenje, a nedostatak je što ga podržava samo Mac operativni sistem.

Preuzmite iMovie

VideoPad

videopad

VideoPad je jedan od najkorisnijih alata za početnike u video editovanju. Omogućava pravljenje videa u različitim rezolucijama. Zanimljiva je opcija smanjivanja podrhtavanja fotoaparata, za ručno pravljene snimke. Kao i Openshot, podržava 3D animacije, a namenjen je korisnicima Windows-a.

Preuzmite VideoPad

Postoji niz dobrih programa za video editovanje, kao što su Shotcut i Blender o kojima smo ranije govorili. U zavisnosti od potreba koje imate, možete vrlo jednostavno izabrati program za sebe.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (5 ocena, prosečno: 3,80 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Odlična lista besplatnih programa za video editovanje, najviše mi se dopada Avidemux.
    Hvala!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *