Najbolji besplatni programi za video editovanje

Najbolji besplatni programi za video editovanje

U današnjem moru digitalnih tehnologija, obrada video zapisa nikada nije bila jednostavnija. Ukoliko uzmemo u obzir da je, ne tako davno, obrada videa bila moćno oružje profesionalaca, danas nas raduje činjenica da je video editovanje dostupno svima i to besplatno.

Predstavljamo Vam najkorisnije alate za video montažu i editovanje.

Avidemux

avidemux

Ovaj program sadrži jednostavan korisnički interfejs, te je pogodan za početnike. Omogućava isecanje delova videa, kao i filtriranje. Podržan je na Windows, Mac i Linux operativnim sistemima.

Preuzmite Avidemux

Lightworks

lightworks

S obzirom na to da sadrži sjajne dodatke, jedan je od najboljih opcija za video editovanje. Podržava širok spektar video formata, a omogućava i veoma precizno isecanje delova videa. Može se lako savladati, jer postoji veliki broj različitih tutorijala za njegovo korišćenje. Podržan je na Windows, Mac i Linux operativnim sistemima.

Preuzmite Lightworksa

Openshot

openshot

Openshot je oličenje jednostavnog interfejsa i naprednih funkcija, pa je pogodan za korisnike koji brzo uče. Podržava isecanje, rotaciju i skaliranje video zapisa. Takođe, omogućava interesantne trikove, kao što je dodavanje vodenog žiga, 3D animacije, zumiranje, dodavanje titlova i presnimavanje. Podržan je na Windows, Mac i Linux operativnim sistemima.

Preuzmite Openshot

iMovie

imovie

Program koji je namenjen početnicima u video editovanju. Sadrži isecanje video zapisa, audio editovanje, podeljeni ekran i podršku za 4K rezoluciju. Veoma je jednostavan za korišćenje, a nedostatak je što ga podržava samo Mac operativni sistem.

Preuzmite iMovie

VideoPad

videopad

VideoPad je jedan od najkorisnijih alata za početnike u video editovanju. Omogućava pravljenje videa u različitim rezolucijama. Zanimljiva je opcija smanjivanja podrhtavanja fotoaparata, za ručno pravljene snimke. Kao i Openshot, podržava 3D animacije, a namenjen je korisnicima Windows-a.

Preuzmite VideoPad

Postoji niz dobrih programa za video editovanje, kao što su Shotcut i Blender o kojima smo ranije govorili. U zavisnosti od potreba koje imate, možete vrlo jednostavno izabrati program za sebe.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (5 ocena, prosečno: 3,80 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

1 Komentar

  • Odlična lista besplatnih programa za video editovanje, najviše mi se dopada Avidemux.
    Hvala!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *