IObit Smart Defrag

IObit Smart Defrag

IObit Smart Defrag je besplatan program za defragmentovanje hard diska. Opšte je poznato da alat za defragmentovanje hard diska koji dolazi sa Windows-om nikada nije bio na visini zadatka. Iz tog razloga, postoje mnogo besplatne zamene, a IObit Smart Defrag je jedna od najboljih.

Verovatno se pitate, a šta je uopšte defragmentovanje hard diska? Najjednostavnije rečeneno, zamislite hard disk kao jedno skladište puno predmeta, kada idete u skladište da uzmete neki predmet, naravno da će te brže pronaći i uzeti predmet koji je na početku skladišta u odnosu na onaj koji je zatrpan negde na kraju. Takođe, brzo će te doći i do predmeta koji je na kraju skladišta, pod uslovom da znate gde se on tačno nalazi. Defragmentovanje je slaganje podataka na hard disku i njihovo indeksiranje tako da računar može maksimalnom brzinom da te podatke iščita.

Logično, što brže računar pristupa podacima na hard disku, to i u globalu gledano brže i radi.

IObit Smart Defrag možete instalirati kao zamenu za Windows-ov alat za defragmentovanje, podesti ga kako želite da radi i jednostavno zaboraviti na njega.

Vodite računa, program će prilikom instaliranja pokušati da vam ubaci u računar i potpuno bespotrebne stvari. Da biste ovo sprečili idite na „Custom install(for advanced users)“ i dečekirajte sve ponuđene stavke. Pogledajte sliku ispod:

(kliknite na sliku ispod da biste je uvećali)

IObit Smart Defrag instaliranje

Tokom instaliranja, pre nego što kliknete na „Finish„, dečekirajte sve ponuđene opcije, jedina opcija koju možete da ostavite čekiranu je „Replace Windows Disk Defragmenter„. Pogledajte sliku ispod:

(kliknite na sliku ispod da biste je uvećali)

IObit Smart Defrag instaliranje

Program ima elegantan i jednostavan iterfejs, sa lakoćom će te ga koristiti.

Pogledajte video uputsvo kako da koristite IObit Smart Defrag:

Ovo je po nama najbolji besplatni disk defragmenter za Windows i naša preporuka je da ga obavezno probate.

Sistemska zahtevnost:

Windows 2000/XP/Vista/7/8/Windows 10

Napomena: Ako u računaru imate SSD disk, obavezno podesite IObit Smart Defrag da taj disk ne defragmentuje. SSD diskovi su dovoljno brzi, tako da im defragmentovanje nije potrebno, a životni vek im zavisi od broja pristupa podacima na njima, tako da biste defragmentovanjem samo skratili životni vek svog SSD diska, a ne biste dobili nikakvo poboljšanje.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (5 ocena, prosečno: 4,60 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

  • Posto ja koristm windovs 7 i prilikom pokretanja Googla ili YouTube pojavljuju mi se razne reklame i preko celog ekrana pa vas milim da mi pomognete koji program bi mi pomogao da se resim toga jel to mi se pre nije desavalo. Da li mislite da je neki virus posto sam skenirao ceo kompjuter i nije mi nista pomogao, a iskidao sam mikrosoftov program za ciscenje i otklanjanje raznih malih problemcica sto anti virus ne moze da prepozna i opet je ostalo isto da li bi IOBIT SMART DEFRAG program pomogao? Molim vas da mi pomognete, unapred se zahvaljujem.

  • Hvala Vam na brzoj reakciji i odgovoru za nemogućnost skidanja programa IObit Smart Defrag. Nekako sam uspio da ga skinem i pre vaše ispravke ali sam kasnije i opet pokušao da ga skinem i naravno sada se normalno skida. Program je stvarno ODLIČAN i sve pohvale i preporuke za njega. Veliki pozdrav od Čede iz Novog Sada.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *