Joplin – Beleške i podsetnici za profesionalce

Joplin – Beleške i podsetnici za profesionalce

Joplin je besplatan program za hvatanje beleški i izradu podsetnika koji je dostupan za Windows 7, 8, 10, 11, Linux, macOS, Android i iOS. U ovoj recenziji fokusiraćemo se na verziju za Windows, ali sve što kažemo će, manje-više, važiti i za ostale verzije.

Kako radi Joplin?

Joplin spada u grupu programa za izradu podsetnika koji korisnicima pokušava da pruži što više opcija i načina da organizuju svoje obaveze. To znači da ukoliko vam je potreban jednostavan program gde ćete zapisati svoj spisak za kupovinu, iako to ovde itekako možete da uradite, ovo nije program kreiran za ovu namenu. Baš naprotiv, da bi najbolje iskoristili mogućnosti koje pruža ovaj program, neophodno je da posvetite vreme i trud da naučite kako se program koristi, kao i sve opcije koje nudi.

Joplin meni

Kada instalirate i pokrenete Joplin, ugledaćete lep i moderan korisnički interfejs koji neodoljivo podseća na Evernote, trenutno najpoznatiji i najpopularniji program za izradu podsetnika. Međutim, iskreno verujemo da je Joplin bolji, zato što je stvarno besplatan i dobićete odmah sve opcije, bez potrebe da napravite nalog ili da bilo šta platite.

Što se opcija tiče, na raspolaganju imamo dva tipa beleški, Notes (beleške) i To-Do Lists (liste zadataka). Jedina razlika između ova dva tipa beleški je da u To-Do liste možete da upišete vreme i datum do kada zadatak treba da bude završen. Beleške i To-Do liste možete da organizujete u “knjige” u koje sami postavljate srodne podsetnike, a možete i da dodajete tag-ove pomoću kojih možete da pretražujete podsetnike korišćenjem opcije za pretragu koja se nalazi u samom programu.

Čuvanje beleški je moguće lokalno, na vašem računaru, a moguće je korišćenje i Joplin-ovog Cloud servisa, kao i postavljanje beleški na Dropbox i OneDrive. Bitno je napomenuti da za korišćenje Joplin-ovog Cloud servisa morate na napravite nalog i kupite neki od paketa koje kompanija nudi, tako da ovo ne dobijate u besplatnoj verziji programa. Ako vam je ipak potreban jednostavan i besplatan cloud program (sinhronizuje podatke između uređaja) za beleške i podsetnike, koji možete koristiti i na računaru i na telefonu, probajte Google Keep.

Joplin omogućava uvoženje beleški koje su napravljene u Evernote-u, a ono što je najbolje je to da će sve slike, prilozi i linkovi ostati netaknuti kada ih prebacite. Na žalost, ovo se ne može reći i za fajlove koji su napravljeni pomoću Word-a ili koji su u TXT i DOC formatu. Pre nego što uvezete ove fajlove, moraćete da ih konvertujete. Podržani formati su PDF, RAW, Markup i HTML, a JEX je Joplin-ov formati u kome će biti sve beleške kada ih izvezete.

Joplin podesavanja

Joplin je jedan od naboljih programa za izradu podsetnika

Ukoliko ste spremni da uložite trud da naučite kako se koristi Joplin, ovo lako može postati vaš omiljeni program za izradu podsetnika. Činjenica da je potpuno besplatan i da odmah dobijate sve opcije, osim Cloud servisa, bez problema ga stavlja iznad konkurencije. Broj podržanih formata jeste pomalo siromašan, ali pošto su konverteri lako dostupni na internetu, ovo ne smatramo tako velikim nedostatkom. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Joplin apsolutno dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, 11, Linux, macOS, Android i iOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *