Measury – Konvertovanje mernih jedinica u kuvarskim receptima

Measury – Konvertovanje mernih jedinica u kuvarskim receptima

Problem sa kojim se često susreću kuvari, pogotovo oni koji su amateri u ovoj oblasti, je snalaženje sa mernim jedinicama kada čitaju recept. Koliko je to pola šolje šećera? Na koju šolju se misli i gde je polovina? Aplikacija koju ćemo vam danas predstaviti će vam pomoći da se nikad više ne susretnete sa ovakvim problemima.

Measury je besplatna aplikacija za Android i iOS koja će vam omogućiti da brzo i lako konvertujete merne jedinice u receptima za kuvanje.

Kako radi Measury?

Kada instalirate Measury, ugledaćete jednostavan i pregledan korisnički interfejs. Prvo što će vam aplikacija prikazati je kratak tutorijal, u samo pet koraka, kako se ona koristi. Ovde u stvari ima samo dva koraka, od koji je jedan da sačekate, tako da je ovo jedna od najjednostavnijih aplikacija za korišćenje na koju smo do sada naišli.

Measury se koristi tako što kamerom telefona slikate recept koji želite da kuvate, a moguće je iskoristiti i sliku koju već imate na telefonu. Ovo je prvi korak. Drugi je da sačekate da aplikacija prepozna sastojke na slici, konvertuje merne jedinice i prikaže vam rezultat. Podržane sve “merne jedinice”, od kašičice soli, preko prstohvata origana, do šolje šećera. Kada se konvertuju merne jedinice, one će biti prikazane u mililitrima i u gramima, što nam se itekako svidelo.

Measury meni

Prepoznavanje sastojaka radi odlično, čak i kada je slika lošijeg kvaliteta ili niske rezolucije, ali su podržani isključivo recepti napisani na engleskom jeziku. Ukoliko aplikacija ne prepozna određeni sastojak, moći ćete ručno da ga uneste, to jest, odaberete novi sa liste podržanih sastojaka.

Jedan nedostatak Measury-a je činjenica da ne postoji opcija da sačuvate rezultate koje vam prikaže. Ovo nije tako veliki problem zato što postoji opcija da rezultate podelite sa prijateljima, pa na ovaj način možete da sačuvate recept. Ipak, zgodnije bi bilo da postoji opcija za čuvanje u samoj aplikaciji. Još jedan nedostatak su reklame, koji ima stvarno mnogo i koje su poprilično dosadne, a kojih se možete otarasiti kupovinom premijum verzije aplikacije.

Measury je spas za sve kuvare amatere

Niko ne voli reklame, ali sve dok iz korena ne promenimo aktuelni ekonomski sistem, one su jedini način da proizvod ili usluga budu besplatni. Iz ovog razloga i zato što su sve opcije u Measury-u dostupne u besplatnoj verziji, nećemo ovo uzeti kao veliki minus aplikacije. Osim toga, ovo je fenomenalna aplikacija i spas za sve kuvare amatere, a verujemo da će pomoći čak i iskusnim kuvarima. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Measury dobija našu preporuku.

Platforma:
Android i iOS

U linku za preuzimanje, ponudili smo Measury verziju za Android, ako želite da preuzmete verziju za iOS, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *