MikroLock

MikroLock

MikroLock

MikroLock je besplatan program, otvorenog koda, za razmenu šifrovanih podataka putem mejla ili cloud servisa. Dostupan na Linux i Windows operativnim sistemima.

U pitanju je alat koji omogućava korisnicima da uz pomoć miniLock ID vrednosti, koje se generišu kombinacijom korisnikove e-mail adrese i definisane lozinke, brzo i jednostavno šifruju podatke koje žele da podele sa drugim licima bez bojaznosti da će neko neovlašćen moći da ih pregleda.

Veoma je jednostavan za upotrebu. Da bi ste zaštitili određena dokumenta, prvo je potrebno da unesete vašu e-mail adresu i postavite šifru od najmanje 20 karaktera. Zatim, da odredite radni folder i fajlove koje želite da šifrujete. Potom, da postavite parametre (Listu primaoca, način šifrovanje) i jednostavnim klikom na dugme pokrenete proces enkripcije.

Kada ste sve to završili, sada možete enkriptovana dokumenta jednostavno da pošaljete primaocu ili postaviti za preuzimanje bilo gde, sigurni da samo osoba kojoj je i namenjena, čiji ste Lock-ID u prethodnim koracima definisali, može otvoriti i pregledati.

MikroLock predstavlja mali alat koji svoj posao, bezbednu razmenu bitnih podataka između korisnika, obavlja veoma dobro. Preporučujemo vam ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Linux

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 3,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *