TuxPaint

TuxPaint

TuxPaint

TuxPaint je besplatan program za crtanje namenjen deci predškolskog uzrasta. Otvorenog je koda, licenciran od strane GPL-a, podržan na Windows, Mac OS i Linux operativnim sistemima.

Predstavlja takozvani grafički editor sa veoma jednostavnim, intuitivnim korisničkim interfejsom, dizajniranim da pruži potpunu ugodnost i dobro zabavu našim najmlađima.

Nudi mnogo predefinisanih oblika i opcija koje mogu da se kombinuju, stvarajući tako veliki broj različitih kombinacija oblika i boja. Takođe, nudi i niz gotovih šablona u obliku različitih karikatura i fotografija. Ne isključuje ni razne zvučne zapise, kao i efekte uz svaku akciju koja je napravljena u okviru njegovog interfejsa.

Postoji mogućnost da se funkcionalnost programa proširi uvođenjem raznih pečata i četkica. Na veoma jednostavan način pošto se radi o običnim PNG fajlovima koji se mogu skinuti sa sledećeg linka → www.tuxpaint.org/stamps.

Kada je reč o programima za crtanje za decu predškolskog uzrasta, TuxPaint se pokazao među boljima. Tome svakako doprinosi GUI simpatičnog izgleda, koji preveden na mnogobrojne jezike (uključujući srpski – latinicu i ćirilicu ), i čija upotreba ne zahteva mnogo sistemskim resursa. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *