TuxPaint

 TuxPaint

TuxPaint

TuxPaint je besplatan program za crtanje namenjen deci predškolskog uzrasta. Otvorenog je koda, licenciran od strane GPL-a, podržan na Windows, Mac OS i Linux operativnim sistemima.

Predstavlja takozvani grafički editor sa veoma jednostavnim, intuitivnim korisničkim interfejsom, dizajniranim da pruži potpunu ugodnost i dobro zabavu našim najmlađima.

Nudi mnogo predefinisanih oblika i opcija koje mogu da se kombinuju, stvarajući tako veliki broj različitih kombinacija oblika i boja. Takođe, nudi i niz gotovih šablona u obliku različitih karikatura i fotografija. Ne isključuje ni razne zvučne zapise, kao i efekte uz svaku akciju koja je napravljena u okviru njegovog interfejsa.

Postoji mogućnost da se funkcionalnost programa proširi uvođenjem raznih pečata i četkica. Na veoma jednostavan način pošto se radi o običnim PNG fajlovima koji se mogu skinuti sa sledećeg linka → www.tuxpaint.org/stamps.

Kada je reč o programima za crtanje za decu predškolskog uzrasta, TuxPaint se pokazao među boljima. Tome svakako doprinosi GUI simpatičnog izgleda, koji preveden na mnogobrojne jezike (uključujući srpski – latinicu i ćirilicu ), i čija upotreba ne zahteva mnogo sistemskim resursa. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *