RansomFree

RansomFree

RansomFree

RansomFree je besplatan program za zaštitu računara od ransomware-a – virusa koji šifruju (zaključavaju) korisnikove fajlove i traže otkup za otključavanje istih.

Naime, u pitanju je anti-ransomware program od programerske kuće Cybereason koja je analiziranjem preko hiljadu ransomware varijanti, uključujući Locky, Cryptowall, TeslaCrypt, Jigsaw i Cerber, osmislila mehanizam koji će otkriti ransomvare na računaru, suspendovati njegovu aktivnost, prikazati pop-up koji korisnika upozorava da su njegovi fajlovi izložene riziku i omogućiti korisniku da zaustavi napad jednim klikom.

Pored lokalne enkripcije, RansomFree štiti i od enkripcije fajlova na mreži ili na deljenom disku. Radi dodatne prevencije, postavlja osetljive fajlove na nekoliko lokacija koje se mogu bezbedno ignorisati i obrisati, ali se time onda sigurno smanjuje efikasnost ovog programa.

RansomFree detektuje sve stand-alone ransomware programe, kao i fileless ransomware. Stand-alone ransomware koje koristi ranjivosti u aplikacijama, kao što je Flash, i ransomware koji zloupotrebljavaju legitimne Windows alate, poput PowerShell ili JavaScript, kako bi izvršili svoje maliciozne radnje.

Iako nam ovaj program zaista uliva poverenje preporučujemo vam da ga koristite samo kao dodatnu meru opreznosti. Redovan bekap, updejt programa, isključivanje Flasha i Jave ukoliko je to moguće, opreznost prilikom preuzimanje fajlova sa sumnjivih sajtova, pogotovu iz priloga mejla, su nešto što svakako morate da usvojite kako bi bili stopostotno sigurni.

Sistemska zahtevnost:

Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 4,67 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *