VMware Player

VMware Player

Vmware Player

VMware Player je besplatan program za kreiranje, konfigurisanje i upravljanje virtuelnim mašinama.

Predstavlja program koji omogućava korisnicima da jednostavno instaliraju različite verzije operativnih sistema, da testiraju razne programe na svom računaru, u posebnom izolovanom okruženju. Takođe, da kreiraju virtualne hard diskove, virtualna mrežna okruženja, konfigurišu i upravljaju njima.

Pored navedenog, korisnici VMware Player mogu koristiti kao web server za instalaciju i konfiguraciju Content Management Systems (CMS), kao što su: Joomla, Drupal, WordPress, dotCMS, za kreiranje različitih web sajtova, za instalaciju i konfiguraciju relacionih baza podataka, kao što su: MySQL, SQLlite, SQL Server Express i za još mnogo toga.

Što se tiče samog postupka kreiranja virtualne mašine sa ovim programa je poprilično pojednostavljen. Na korisniku je samo da izabere željeni operativni sistem (podržani su svi Windows operativni sistemi, mnoge Linux distribucije kao i FreeBSD i Solaris) tj. da uveze njegov svojstveni ISO fajl, da izabere folder u kome će biti smešten i veličinu virtuelnog hard diska koju može da koristi.

VMware Player predstavlja odličan alat za virtualizaciju operativnih sistema koji isključivo namenjen nekomercijalnoj upotrebi, i koji za pravilan rad zahteva 64-bitni procesor. Tako da, ukoliko vam te činjenice odgovaraju svakako vam preporučujemo da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve 64-bitne verzije, Linux

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *