NVDA

NVDA

NVDA

NVDA je besplatan program, otvorenog koda, za čitanje teksta sa ekrana.

Predstavlja takozvani screen reader koji pruža povratne informacije pomoću sintetičkog govora i brajevog pisma. Prvenstveno je namenjen osobama sa oštećenim vidom kako bi se na jednostavan način integrirali sa Windows operativnim sistemom i mnogim propratnim aplikacijama.

Neke od mnogobrojnih prednosti ovog programa su: Podrška za popularne aplikacije uključujući internet pretraživače, e-mail klijente, internet programe za ćaskanje i office pakete; Ugrađeni sintetizator govora koji podržava preko 20 jezika, uključujući i Srpski; Mogućnost da se u potpunosti pokreće sa USB memorija ili drugog prenosivog medija itd.

Nakon standardne instalacije, NVDA se može pokrenuti pritiskom kombinacijom tastera “CTRL + ALT + N” ili biranje NVDA pod programima u startnom meniju. Njegovim podešavanjima se pristupa klikom na ikonicu u System Tray-u. U okviru kojih možete da izaberete odgovarajući jezik, sinhronizator, podesite parametre za tastaturu, miša, zvučne indikacije i slično.

NVDA je tokom našeg testiranja svoj posao obavljao na zadovoljavajućem nivou. Tako da, svim korisnicima koji imaju potrebu za ovakvim programom preporučujemo da ga isprobaju.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

1 Komentar

  • Koristim ga duze vreme i zadovoljan sam sa tim citacem ekrana. Veliki pozdrav.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *