NVDA

NVDA

NVDA

NVDA je besplatan program, otvorenog koda, za čitanje teksta sa ekrana.

Predstavlja takozvani screen reader koji pruža povratne informacije pomoću sintetičkog govora i brajevog pisma. Prvenstveno je namenjen osobama sa oštećenim vidom kako bi se na jednostavan način integrirali sa Windows operativnim sistemom i mnogim propratnim aplikacijama.

Neke od mnogobrojnih prednosti ovog programa su: Podrška za popularne aplikacije uključujući internet pretraživače, e-mail klijente, internet programe za ćaskanje i office pakete; Ugrađeni sintetizator govora koji podržava preko 20 jezika, uključujući i Srpski; Mogućnost da se u potpunosti pokreće sa USB memorija ili drugog prenosivog medija itd.

Nakon standardne instalacije, NVDA se može pokrenuti pritiskom kombinacijom tastera “CTRL + ALT + N” ili biranje NVDA pod programima u startnom meniju. Njegovim podešavanjima se pristupa klikom na ikonicu u System Tray-u. U okviru kojih možete da izaberete odgovarajući jezik, sinhronizator, podesite parametre za tastaturu, miša, zvučne indikacije i slično.

NVDA je tokom našeg testiranja svoj posao obavljao na zadovoljavajućem nivou. Tako da, svim korisnicima koji imaju potrebu za ovakvim programom preporučujemo da ga isprobaju.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Koristim ga duze vreme i zadovoljan sam sa tim citacem ekrana. Veliki pozdrav.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *