OneLoupe – Lupa za Windows

OneLoupe – Lupa za Windows

Windows sadrži program pod imenom Magnifier pomoću koga možete da uvećate deo ekrana. Ovaj program radi sasvim solidno, ali pruža poprilično ograničene mogućnosti, tako da većini korisnika on neće biti dovoljan.

OneLoupe je besplatan program za Windows 7, 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti da brzo i lako uvećate deo ekrana, isto kao kada koristite lupu.

Kako radi OneLoupe?

OneLoupe je prenosiv program. To znači da nema instalaciju i sve što treba da uradite je da ga preuzmete i pokrenete. Kada ga pokrenete njegova ikonica će se pojaviti System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata).

OneLoupe lupa

Lupu pokrećete klikom na ikonicu iz System Tray-a ili pritiskom na kombinaciju tastera Win + Esc. Posle ovoga na ekranu, na mestu kursora miša, pojaviće se lupa koja je umesto klasičnog kruga pravougaonik. Lupa će imati inicijalno uvećanje od dva puta i uvećavaće sve što se nalazi u blizini miša.

Da promenite nivo uvećanja sve što treba da uradite je okrenete točkić miša, na gore da povećate uvećanje, a na dole da ga smanjite. Minimalno uvećanje je jedan put, to jest, uopšte nema uvećanja, a nije moguće umanjiti sliku. Ne možemo da vam kažemo tačno koliko je maksimalno uvećanje zato što se trenutno u programu nalazi bug koji ne prikazuje nivo uvećanja kada idete iznad dva puta.

OneLoupe ima tri radna režima i to su Normal, Real time i Real time + mouse transparency. Normal će u trenutku pokretanja lupe napraviti sliku ekrana i onda će tu sliku uvećavati. Ovo znači da ukoliko želite da uvećate, na primer, video snimak, uvećaće se samo statična slika koja je bila na ekranu u trenutku pokretanja lupe.

Real time će u realnom vremenu uvećavati ono što se nalazi na ekranu i ovo radi kao obična lupa, a ukoliko se prikaz na ekranu menja, to će se odraziti i kada koristite lupu. Poslednji režim rada će Real time režimu samo dodati miša, tako da možete da kliknete na ono što uvećavate. Takođe, moguće je uvećanje i celog ekrana, ako i mogućnost podešavanja prečica na tastaturi za sve ove komande.

OneLoupe podesavanja

OneLoupe je odličan program i sve što mu je potrebno je ispravljanje nekoliko manjih bugova

OneLoupe je odličan program, a opcije koje nudi su sasvim dovoljne da zadovolje potrebe većine korisnika. Program sadrži nekoliko manjih bugova, ali ni jedan koji čini korišćenje neugodnim ili nemogućim, a ovo je nešto što će, sigurni smo, biti ispravljeno u nekoj od sledećih verzija.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *