OpenPuff

OpenPuff

OpenPuff

OpenPuff je besplatan program, otvorenog koda, za sakrivanje poverljivih podataka unutar slika, audio ili video fajlova.

Predstavlja stenografski alat koji vam omogućava da, na primer, fotografiju sa nekom važnom tekstualnom porukom podelite sa drugom osobom preko neke mreže, a da niko ništa ne posumnja. Osoba kojoj je ta informacija namenjena, mora znati proces i lozinku za dešifrovanje podataka iz poslatog fajla, koji će na prvi pogled biti prikazan kao svaka druga fotografija.

OpenPuff za skrivanje osetljivih podataka koristi kriptografiju (na raspolaganju 16 algoritama), višeslojno šifrovanje (3 lozinke), čak i deniable enkripciju ukoliko je ona potrebna. Deniable enkripcija, pored ostalog, koristi mamac tehniku koja prikazuje neki unapred određeni sadržaj ispred stvarne poruke.

Pored sakrivanje poruka unutar slika, audio ili video fajlova, ovaj program se može koristi i postavljanje nevidljivih vodenih žigova na digitalnim zapisima. Što može biti korisno prilikom kasnijeg utvrđivanje vlasništva.

OpenPuff zahvaljujući svojoj brzini i efikasnosti, na listi besplatnih stenografskih alata spada u sam vrh ponude. Ukoliko vam baš ovakva vrsta softvera potrebna, onda vam toplo preporučujemo da ga isprobate.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 4,50 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *