Paladins

Paladins

U savremenom dizajnu AAA igara dominantan je trend kopiranja najpopularnijih ideja i nadogradnje tih ideja kako bi se stvorilo nešto novo. Hi-Rez Studios je kompanija koja je baš na ovome izgradila svoju karijeru. Kada je pre nekoliko godina ova kompanija objavila Paladins, besplatnu pucačinu u prvom licu za Windows 7, 8 i 10, glavni izvor zabave među igračima je bio da ističu koliko blisko, a ponekad i besramno, podseća na Overwatch.

Na prvi pogled sličnosti su očigledne. Obe igre pripadaju žanru “hero shooter”, imaju veoma sličan grafički stil i način igranja, a Paladins ima i direktne kopije heroja iz Overwatch-a. Ipak, razlike postoje. One su velikim delom suptilne, ali čine da je igranje Paladins-a dosta drugačije u odnosu na Overwatch.

Gameplay

Pre početka partije birate jednog od 48 heroja, koji svi imaju jedinstvene magije i oružja koja koriste tokom meča. Sve heroje možete dodatno da prilagođavate ulozi koju igrate ili sopstvenom stilu igranja. Kada igra počne, igrači su podeljeni u dva tima.

Svaki heroj ima jasno definisanu ulogu u timu. Te uloge mogu biti Front Liner koji ide prvi, koristi štit i tu je da primi udarce umesto ostatka tima, Support koja leči igrače iz svog tima i pruža podršku, Damage Dealer koji je zadužen da ubija igrače iz drugog tima ili Flanker čija je uloga da iznenadi protivnički tim tako što će ih napasti sa leđa.

U igri kao što je Paladins uloge su veoma bitne. Tim koji ima dobru kompoziciju i gde svako pravilno igra svoju ulogu će bez problema pobediti tim koji to ne radi. Odavde dolazi glavna privlačnost ove igre, timski rad.

Borbe su veoma brze i dinamične. Zbog magija koje svaki heroj poseduje, igranje nije jednostavno uperi pušku u protivnika i drži okidač dok ne prestane da mrda. Pravilno korišćenje magija može da promeni tok borbe, a dobar igrač će znati da prepozna trenutak kada treba da sačuva magiju, a kad da je iskoristi.

Pogledajte naš gameplay video za Paladins

Grafika

Grafika je šarena, podseća na crtani film, na sve strane lete projektili raznih boja i magijom programera, bez problema može da radi i na starijim računarima. Budući da se radi o brzoj igri sa mnogo efekata, ukoliko imate stariji računar, bilo bi poželjno da sve grafičke opcije podesite na minimum kako bi igra što bolje radila.

Nekima se ovakav grafički stil ne sviđa, a pisac ovog teksta pripada toj grupi. Zato je čudno da mi u Paladins-u ovakva grafika u opšte nije smetala. Baš naprotiv, veoma mi se svidela. Šarene i jarke boje su fenomenalno iskorišćene da se napravi razlika između pozadine i heroja, pa je u haosu, koji nastane tokom okršaja, veoma lako videti šta se dešava.

Zaključak

Paladins jeste kopija Overwatch-a, ali je odlična kopija, koja radi dovoljno stvari na jedinstven način pa da nije fer svrstati je u tu kategoriju. Preporučujemo vam da isprobate ovu veoma zabavnu igru, posebno ako vaš računar ne može da pokrene Overwatch.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

Minimalna konfiguracija za igranje:

  • Procesor: Core 2 Duo 2.4 GHz or Athlon X2 2.7 GHz
  • RAM memorija: 4 GB RAM
  • Grafička kartica: Nvidia GeForce 8800 GT
  • Hard disk: 30 GB

Preporučena konfiguracija za igranje:

  • Procesor: Intel Core i5-750, 2.67 GHz / AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz
  • RAM memorija: 6 GB RAM
  • Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 660 or ATI Radeon HD 7950
  • Hard disk: 30 GB

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *