PeerBlock

PeerBlock

PeerBlock

PeerBlock je besplatan program za blokiranje unapred definisanih IP adresa, dostupan u standardnom i u portabilnom izdanju.

U pitanju je mali alat koji vam omogućava da na veoma jednostavan način sprečite komunikaciju vašeg računara sa drugim računarom ili serverom za koji je poznato da sadrži maliciozne sadržaje koje mogu da ugroze pravilan rad vašeg sistema.

PeerBlock poseduje sopstvenu bazu sa zlonamernim IP adresama koju je moguće proširiti ručnim upisanjem IP adresa ili ubacivanje dodatnih listi preuzetih sa raznih sajtova za tu namenu, kao što je na primer www.iblocklist.com/lists.php.

Nakon instalacije, PeerBlock se smešta u System Tray-u, odakle prati i presreće sve pokušaje uspostavljanja veze sa drugim računarom/serverom i upoređuje date IP adrese sa IP adresama koje čuva u svojoj bazi zlonamernih adresa. Naravno, kada dođe do poklapanja IP adresa, aktivira zaštitu i prekida tu komunikaciju.

PeerBlock je mali program, koji odlično radi ono čemu je namenjen, a to je blokiranje pristupa predefinisanim IP adresama sa računara na koji je instaliran. Ako vam je potreban besplatan IP blokator, preporučujemo da probate PeerBlock.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 4,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Hvala Vam na pokusaju da nam date jedan portabilni programcic, ali ne vidim link za download?
    (P.S. okay, ja mogu pretraziti i preko „Googla“ ali ako ste postavili na Vasem sajtu, trebalo bi ga i videti, mada ce nas „on“ uputiti na stranicu trazenog programa.)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *