Print Edit WE – Uklonite delove veb sajta koje ne želite da odštampate

Print Edit WE – Uklonite delove veb sajta koje ne želite da odštampate

Ukoliko često štampate stranice veb sajtova, sigurno ste se susreli sa problemom da delovi veb sajta koji vam nisu potrebni budu odštampani. Jedan način za rešavanje ovog problema je da sadržaj koji želite da štampate prekopirate u, na primer, Microsoft Word, pa da štampanje odatle izvršite. Međutim, ovim se potpuno gubi jednostavnost i brzina koju dobijate kada veb stranicu odštampate direktno iz internet pregledača.

Print Edit WE je besplatan plugin za Google Chrome i Mozilla Firefox internet pregledače koji će vam omogućiti da lako i brzo uklonite delove veb sajta koje ne želite da odštampate.

Kako radi Print Edit WE?

Kada instalirate Print Edit WE plugin njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača. Za početak, potrebno je da odete na stranicu veb sajt koju želite da odštampate i kliknete na ovu ikonicu. Tada će se u gornjem delu ekrana pojaviti meni programa, a kada mišem pređete preko nekog elementa veb sajta, taj element će biti uokviren crvenom bojom.

Print Edit WE

Da bi obrisali bilo koji element, sve što treba da uradite je da obeležite nepoželjni element i kliknete na dugme Delete. Posle ovoga, element će biti obrisan, a prazan prostor popunjen ostalim elementima veb sajta, tako da se ne primeti da je nešto obrisano. Ukoliko želite da obrišete element, ali tako da prazan prostor ne bude popunjen, umesto opcije Delete, kliknite na Hide.

Kada završite da uklanjanjem delova koje ne želite da štampate, kliknite na dugme Preview i otvoriće se meni za štampanje internet pregledača koji koristite. U delu u kome se nalazi prikaz kako će odštampani dokument izgledati, ćete videti veb stranicu bez delova koje ste obrisali.

Nekoliko dodatnih opcija koje želimo da istaknemo su mogućnost da automatski selektujete sve slike na veb stranici, mogućnost dodavanja teksta bilo gde na veb stranici, kao i opciju da kada kliknete desnim klikom na element, dobijete prikaz svih CSS podešavanja tog elementa.

Na nekim forumima smo pročitali da Print Edit WE ne radi na svim veb sajtovima, ali kada smo pokušali da ovo potvrdimo, nismo uspeli da pronađemo veb sajt na kome ovaj plugin nije radio, a isprobali smo ga na više od trideset veb lokacija. Ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da će plugin raditi na apsolutno svim veb sajtovima, ali čak i ako to nije slučaj, verujemo da se ovaj problem neće često javljati.

Print Edit WE vam može uštedeti dosta vremena i muke

Print Edit WE nije plugin koji će svima biti potreban, ali ako često štampate stranice veb sajtova, ovaj plugin morate da isprobate. Jednostavan je za upotrebu, a radi bez greške.

Platforma:
Google Chrome i Mozilla Firefox

U linku za preuzimanje, ponudili smo Print Edit WE verziju za Google Chrome, ako želite da preuzmete verziju za Mozilla Firefox, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *