Kako promeniti veličinu i boju kursora miša na Windows-u 10

Kako promeniti veličinu i boju kursora miša na Windows-u 10

Kompjuterski miš je nastao 1963. godine i prvobitno je smatran potpuno beskorisnim izumom. Ovo je teško zamisliti, imajući u vidu da je danas miš glavni način pomoću koga upravljamo računarom.

Da bi razumeli ovako pogrešan doživljaj ovog izuma, moramo imati na umu da je grafički korisnički interfejs, u kome je miš tako dobar za upravljanje, stvoren čitavih sedan godina kasnije, tek 1970. godine. Do tada su se komande računaru zadavale putem konzole i tekstualnih komandi, pa je lako shvatiti zašto je u ovakvom okruženju miš smatran beskorisnim.

Interesantno je da kompanija Xerox, koja je stvorial grafički korisnički interfejs, takođe nije prepoznala vrednost svog izuma i nije ništa uradila sa njim, sve dok Steve Jobs nije posetio kompaniju i dobio pravo da iskoristi ovaj izum na Apple-ovom Macintosh računaru.

Pošto je kursor miša osnovni način pomoću koga zadajemo komande računaru, dobra stvar je to da je izgled i veličinu moguće menjati i prilagoditi našim potrebama. Pogledajte naš video tutorijal u kome vam pokazujemo kako da promenite veličinu i boju kursora miša na Windows-u 10.

Video transkript:

  1. U polju za pretragu ukucajte mouse settings i kliknite na prvi dobijeni rezultat
  2. Kliknite na Adjust mouse & cursor size
  3. Podesite veličinu u boju kursora

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *