Kako promeniti veličinu i boju kursora miša na Windows-u 10

 Kako promeniti veličinu i boju kursora miša na Windows-u 10

Kompjuterski miš je nastao 1963. godine i prvobitno je smatran potpuno beskorisnim izumom. Ovo je teško zamisliti, imajući u vidu da je danas miš glavni način pomoću koga upravljamo računarom.

Da bi razumeli ovako pogrešan doživljaj ovog izuma, moramo imati na umu da je grafički korisnički interfejs, u kome je miš tako dobar za upravljanje, stvoren čitavih sedan godina kasnije, tek 1970. godine. Do tada su se komande računaru zadavale putem konzole i tekstualnih komandi, pa je lako shvatiti zašto je u ovakvom okruženju miš smatran beskorisnim.

Interesantno je da kompanija Xerox, koja je stvorial grafički korisnički interfejs, takođe nije prepoznala vrednost svog izuma i nije ništa uradila sa njim, sve dok Steve Jobs nije posetio kompaniju i dobio pravo da iskoristi ovaj izum na Apple-ovom Macintosh računaru.

Pošto je kursor miša osnovni način pomoću koga zadajemo komande računaru, dobra stvar je to da je izgled i veličinu moguće menjati i prilagoditi našim potrebama. Pogledajte naš video tutorijal u kome vam pokazujemo kako da promenite veličinu i boju kursora miša na Windows-u 10.

Video transkript:

  1. U polju za pretragu ukucajte mouse settings i kliknite na prvi dobijeni rezultat
  2. Kliknite na Adjust mouse & cursor size
  3. Podesite veličinu u boju kursora

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *