Kako pronaći IMEI broj na Android telefonu

Kako pronaći IMEI broj na Android telefonu

Svaki mobilni telefon ima svoj jedinstveni IMEI broj. IMEI je skraćenica od International Mobile Equipment Identify. To je 15-cifreni broj koji se koristi za identifikaciju uređaja. Jednom kada se IMEI broj dodeli, on se ne može promeniti ni na koji način. IMEI broj je koristan jer se može koristiti za pronalaženje vašeg uređaja ili stavljanje telefona na crnu listu.

Na primer, ako izgubite ili vam neko ukrade telefon, možete ga prijaviti obližnjoj policijskoj stanici tako što ćete navesti detalje o telefonu kao što su proizvođač, model, IMEI broj, boja i druge stvari. Policija će onda kontaktirati vašeg mobilnog provajdera da bi pratili lokaciju uređaja, a sam telefon će, pomoću IMEI broja, staviti na crnu listu kako niko ne bi mogao zloupotrebiti vaš telefon. Zato je važno da uvek imate taj broj negde zapisan, za svaki slučaj.

Pronalaženje IMEI broja na Android telefonu ponekad može da bude nezgodno zato što uglavnom nije napisan na vidnom mestu. Ponekad ga možete pronaći ispod baterije, na kutiji ili poleđini telefona, mada ovo ne važi za sve modele. Ipak potoji jednostavniji način da ovo uradite. Pogledajte kako u našem videu.

Video transkript:

  1. Otvorite meni za pozivanje
  2. Ukucajte *#06#
  3. Čim ukucate kod pojaviće se IMEI kod vašeg telefona. Ukoliko imate dve SIM kartice pojaviće se dva koda sa poslednje dve različite cifre.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 3,67 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *