QR & Barcode Reader – Fenomenalna aplikacija za skeniranje QR kodova

QR & Barcode Reader – Fenomenalna aplikacija za skeniranje QR kodova

QR kod omogućava brz i lak pristup informacijama. On radi tako što nam omogućava da skeniramo kod, koristeći programe i aplikacije specijalno napravljenje za skreniranje QR kodova i tako pročitamo informaciju koja se u njemu nalazi.

Android uređaji koji imaju Android verziju 8 i noviju, imaju “fabrički” ugrađenu mogućnost da čitaju QR kodove, što znači da im nije potrebna aplikacija za skeniranje QR kodova. Sve što treba da uradite je upalite kameru i usmerite je prema QR kodu i on će biti pročitan. Za uređaje starijih generacija, biće vam potrebna posebna aplikacija da bi ste pročitali QR kod.

Bilo da na svom Android uređaju imate ili nemate ugrađenu mogućnost da čitate QR kodove, aplikacije za skeniranje QR kodova nude napredne mogućnost, a besplatna aplikacije za Android pod nazivom QR & Barcode Reader je verovatno najbolja aplikacija ove vrste na koju smo naišli.

Kako radi QR & Barcode Reader?

Jednostavnost je reč najbolje koja opisuje QR & Barcode Reader aplikaciju. Od dizajna korisničkog interfejsa, do lakog pristupa opcijama koje nudi, aplikacija ne zahteva nikakvo predznanje od korisnika. Iz ovog razloga QR & Barcode Reader je savršen za početnike.

Kada instalirate i pokrenete QR & Barcode Reader prvo što treba da uradite je da aplikaciji date pristup kameri. Posle ovoga, ugledaćete lep i jednostavan meni sa četiri opcije. To su skeniranje QR koda, mogućnost da napravite QR kod, istorija skeniranja i podešavanja.

QR & Barcode Reader skeniranje QR koda

Što se tiče skeniranja, pored QR kodova, moguće je skrenirati i Data Matrix, Aztec, UPC, Code 39, bar kodove i mnoge druge vrste kodova. Funkcija koju ne viđamo tako često, a koja nam se posebno svidela je mogućnost skreniranja QR koda sa slike. Zgodna opcija kada vam neko pošalje sliku QR koda.

Ukoliko želite da napravite svoj QR kod, to je moguće, a podrška za ovu opciju je fenomenalna. QR od je moguće napraviti od URL adrese, kontakta, teksta, SMS poruke, email-a, lokacije i mnogo toga drugog, a pored QR koda moguće je praviti i druge vrste kodova.

QR & Barcode Reader kreiranje QR koda

QR & Barcode Reader je besplatna aplikacija koja ima i premijum (plaćenu) verziju. U besplatnoj verziji aplikacija prikazuje reklame, ali one nisu tako dosadne, pa ovo nećemo uzeti kao minus. U plaćenoj verziji, pored toga što nema reklama, određene dodatne opcije postaju dostupne. Drago nam je da možemo da kažemo da nam ni jedna plaćena opcija nije nedostajala, pa ni ovo nećemo uzeti kao minus.

QR & Barcode Reader je jedna od najboljih besplatnih aplikacija za skeniranje QR kodova

QR & Barcode Reader nam se veoma svideo i postao je aplikacija koju i sami koristimo, tako da apsolutno dobija našu preporuku. Lak je za upotrebu, sadrži sve opcije neophodne za neometeno korišćenje i potpuno je besplatan. Ukoliko vam je potrebna aplikacija za skeniranje QR kodova, od ovoga ćete teško pronaći bolje.

Platforma:
Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *