Readme TTS – Veštačka inteligencija koja čita napisani tekst

Readme TTS – Veštačka inteligencija koja čita napisani tekst

Svakodnevno primećujemo sve više i više programa koji koriste ChatGPT kako bi poboljšali svoju funkcionalnost. Danas se AI koristi za poboljšanje kvaliteta starih fotografija, uređivanje video snimaka, pretraživanje interneta i još mnogo toga.

Readme TTS je besplatan plugin za Google Chrome koji će vam omogućiti da unesete tekst, a veštačka inteligencija će taj tekst pročitati za vas.

Kako radi Readme TTS?

Kada instalirate Readme TTS plugin, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača, u delu rezervisanom za ikonice plugin-ova. Međutim, ova ikonica služi isključivo kao prečica koja otvara novi tab u kome se nalaze nalaze sve opcije ovog plugin-a.

Readme TTS meni

Kada kliknete na ovu ikonicu, to jest, otorite novi tab, imaćete mogućnost da se registrujete, ali ovo nije neophodno i servis možete da koristite bez da se prethodno ulogujete. Korisnički interfejs je lep i pregledan, a korišćenje je, kao i sa većinom programa koji koriste veštačku inteligenciju, više nego jednostavno.

Prvo što treba da uradite je da unesete tekst koji želite AI da pročita. Nakon ovoga, potrebno je da odredite na kom jeziku je tekst koji ste uneli, a podržan je stvarno veliki broj jezika, među kojima su i srpski i hrvatski. Za popularnije jezike imaćete mogućnost da odaberete jedan od više ponuđenih glasova, ali za manje popularne jezike, među kojima su i srpski i hrvatski, dostupan je samo jedan glas. Osim ovoga moći ćete da podesite i brzinu kojom će tekst biti pročitan, kao i da uredite boje korisničkog interfejsa.

Sada dolazimo do onog glavnog, a to je kvalitet reprodukcije. U slučaju popularnijih jezika, kao što je engleski, stvarno nemamo nikakvih zamerki. Sve reči se izgovaraju pravilno i ni u jednom testu nismo primetili greške. Ovo, na žalost, nije istina i za ostale, manje popularne, jezike. Kada je srpski u pitanju, većina onoga što smo uneli je ispravno pročitano, ali određene reči se čitaju sa čudnim akcentom, a poneka se mešaju ekavica i ijekavica. Ipak, i pored ove kritike smo zadovoljni rezultatom, mada postoji prostor za poboljšanje.

Readme TTS je još jedan uspeh AI tehnologije

Readme TTS je odličan plugin i prijatno smo iznenađeni kvalitetom reprodukcije glasa. Ponekad može da dođe do nepravilno izgovorenih reči, ali ovo se dešava retko i nije tako veliki nedostatak. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Readme TTS dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *