RightInbox – unapređeni Gmail

RightInbox – unapređeni Gmail

Ma kakvo mišljenje imali o Google-u kao kompaniji, a naše je izuzetno loše, činjenica je da su neki od njihovih proizvoda veoma visokog kvaliteta. Gmail je jedan ovakav proizvod. Radi odlično, a opcije koje poseduje, bez problema, će zadovoljiti potrebe većine korisnika.

Još je bolja činjenica da ukoliko postoji opcija koja vam je potrebna, ali nije podržana na Gmail-u, možete da instalirate ekstenziju i dobijete tu opciju. Jedna ekstenzija koja proširuje mogućnosti Gmail-a je RightInbox.

Šta je RightInbox?

RightInbox je besplatna ekstenzija za Google Chrome koja proširuje mogućnosti i opcije Gmail-a i radi na Windows-u XP, Vista, 7, 8, 10 i Android-u. Korisnički interfejs nam se veoma svideo. Kada u Gmail-u započnete pisanje novog email-a, na dnu će se pojaviti linija sa dugmićima RightInbox-a, koji izgledaju lepo i savršeno se uklapaju u Gmail-ov dizajn.

RightInbox

Od opcija, na prvom mestu, tu je zakazivanje slanja email-a. Ovo je opcija koja, takođe, postoji i u Gmail-u, a ovde radi maltene isto. Možete da odaberete neku od predefinisanih opcija ili da sami izaberete tačan datim i vreme slanja email-a. Kada zakažete slanje, ne morate biti online, već će email automatski biti poslat.

Dodatna opcija zakazivanju slanja email-ova, koja ne postoji u Gmail-u, je da možete da podesite da se slanje email-a ponavlja. Naime, ukoliko postoji email koji morate slati na jednu ili više adresa više puta, potrebno je samo da odaberete kada i koliko često email treba da se šalje i sve će se automatski odvijati.

Sledeća opcija je da vas RightInbox podseti na neki email. On to može učiniti tako što će arhiviran email vratiti u “sanduče” ili ga označiti kao nepročitan, a vi možete izabrati pod kojim uslovima će se ovo dogoditi. Takođe, postoji opcija da dobijete obaveštenje kada je email otvoren. Ovo radi tako što RightInbox dodaje malu, nevidljivu sliku ugrađenu u email pomoću koje može da detektuje kada je email otvoren. Na žalost, ovo funkcioniše samo ako je primalac omogućio prikazivanje slika uključenih u email, što često nije slučaj.

Još jedna interesantna opcija je dodavanje privatnih beleški na email, koje ćete samo vi moći da vidite. Ovo je veoma zgodno kada želite da stavite napomenu koja treba da vas podseti na nešto, ali to ne možete jednostavno da napišete u email-u, zato što će je u tom slučaju i druga strana videti.

RightInbox je besplatan, ali…

Od svih ekstenzija koje dodaju funkcionalnosti Gmail-u, RightInbox je verovatno najbolji, ipak, postoji jedan veoma veliki problem. Verovatno ste iz podnaslova već zaključili o čemu se radi.

Besplatna verzija je skoro pa neupotrebljiva, to jest, ograničenja su tako drastična da nam se čini da je tu samo kao proba, a ne da se stvarno koristi. Da bi vam ovo dokazali, dovoljno je da kažemo da svaku opciju koju smo opisali, dobijate besplatno samo za 10 email-ova mesečno.

Ovo je posebno iritantno zbog činjenice, da kada posetite RightInbox-ov web sajt, sa svih strana ćete biti bombardovani njihovim sloganom “Add to Gmail, it’s free” (prevod: Dodajte u Gmail, besplatno je).

Zaključak

RightInbox izgleda prelepo, fenomenalno je integrisan u Gmail i poseduje odlične opcije koje sve rade savršeno. Ipak, ne možemo ga preporučiti iz proste činjenice, da za svako iole ozbiljnije korišćenje, ovo nije besplatan program.

Kome su funkcionalnosti koje nudi RightInbox neophodne zbog posla, može da plati godišnju licencu koja košta 72 $ i tada se dobijaju sve navedene opcije za neograničen broj mejlova.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *