Korisne mogućnosti Gmail-a za koje niste znali

Korisne mogućnosti Gmail-a za koje niste znali

Gmail Logo

Gmail je jedan od nakorišćenijih i najboljih email servisa na svetu. Trenutno ima preko milijardu korisnika i taj broj raste iz dana u dan. Gmail nudi razne funkcije i opcije za koje korisnici možda ne znaju, ali koji mogu da prošire ulogu gmail servisa na više od samo slanja i primanja email poruka.

Danas nabrajamo nekoliko korisnih funkcija za gmail korisnike koje treba da olakšaju upotrebu i ubrzaju rad sa gmail nalogom. Pored nabrajanih opcija postoje i mnoge druge, zato što se gmail razvija konstatno kako bi mogao da zadovolji rastuće potrebe korisnika.


Jedna od korisnih opcija Gmail-a jeste laboratorija. Laboratorija omogućava korisnicima da isprobavaju i koriste razne funkcije koje su još u razvoju od strane Google kompanije. Pored svih tih eksperimentalnih dodataka postoje i razne zvanične ekstenzije koje proširuju ulogu gmail servisa. Gmail laboratorija se nalazi u podešavanjima do kojih se dolazi preko ikonice zupčanika.

Gmail prikaz putanje za koriscenje laboratorije


Postoje razne prečice za brže korišćenje raznih alatki i opcija u gmail-u. Uključivanje prečica se vrši opet preko ikonice zupčanika i preko tastera za podešavanje. Među svim datim opcijama u podešavanjima postoji opcija za uključivanje ili isključivanje prečica za gmail. Lista svih prečica se nalazi na mestu do koga je veoma lako doći jednostavnim pritiskom tastera “Shift” + “?” zajedno.

Gmail prikaz precica


Jako korisna opcija za nesigurne korisnike je “Undo the Send”, koja omogućava brisanje poslatog email-a u izabranom vremenu (5, 10, 20 ili 30 sekundi). Kad je ova funkcija ukljućena korisnici kada pošalju email pojaviće se undo opcija za brisanje poslatog email-a ako se neki korisnik predomisli nakon slanja. Ova funkcija je prvo nastala iz laboratorije ali je trenutno zvanični deo gmail servisa. Ukjlučivanje ove funkcije se vrši preko podešavanja.

Gmail prikaz ukljucivanja precica i opozivanja slanja


Poslednja funckija je za sve korisnike koji imaju problema sa sporijim učitavanjem gmail stranice. Ako ne želite da čekate da bi ste pogledali svoj email, moguće je ubrzati proces. U donjem desnom uglu stranice kad se učitava se nalazi link za učitavanje samo sa osnovnim html-om. To znači da će gmail da učita stranicu bez korišćenja HTML5 i Javascript, što znači da će se izgled promeniti kako bi stranica brže radila.

Gmail prikaz ukljucivanja stranice na brzi nacin

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *