RIOT

RIOT

RIOT

RIOT (Radical Image Optimization Tool) je besplatan program za optimizaciju slika koje će se prikazivati na Internet stranicama.

Veličina slika je jako bitna za optimizaciju i učitavanje stranica veb sajtova. Ako su slike prevelike, stranica će sporo da se učitava i trošiće dosta protoka za prikaz. S druge strane, želimo da slike na našem sajtu budu i lepe, a smanjivanjem veličine se gubi na kvalitetu prikaza. RIOT je program koji će vam pomoći da nađete idealan odnos između kvaliteta i veličine slika i da na taj način ubrzate učitavanje stranica vašeg veb sajta.

RIOT na ulazu podržava rad sa više od 40 različitih grafičkih formata (JPG, BMP, GIF, PSD, TIF, PCX, PCD, WAP, WBM, XBM, PCD, KOA, RAS, CUT itd.), dok na izlazu samo sa tri i to sa JPG, PNG i GIF formatom.

Poseduje intuitivan korisnički interfejs koji se sastoji od dva glavna panela, od kojih je prvi rezervisan za originalni a drugi za optimizovani prikaz slika. Među dostupnim alatima nalaze se alat za podešavanje osvetljenja, kontrasta i gama, za aktiviranje grayscale palete, za pravljenje negativa i slično.

RIOT je mali ali moćan program za optimizaciju slika koje će se prikazivati na Internet stranicama. Ukoliko ste u potrazi za softverom ove vrste preporučujemo vam da isprobate ovaj program.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *