Šest alata za uređivanje izgleda i funkcionalnosti Windows-a

Šest alata za uređivanje izgleda i funkcionalnosti Windows-a

Ako vam se ne dopada kako vaš Windows 10 izgleda i funkciniše, niste jedini koji tako misle. Windows 10 je naišao na oštre kritike kada su opcije podešavanja korisničkog interfejsa u pitanju. Ovde nije problem samo u izgledu, već i u funkcionalnosti mnogih delova operativnog sistema.

Pišemo o šest najboljih besplatnih programa za uređivanje izgleda i funkcionalnosti Windows-a.

Customizer God

Customizer God meni

Customizer God je besplatan program za Windows 7, 8 i 10. Ovo je verovatno najbolji alat za uređivanje izgleda ikonica. Program sadrži mnoštvo unikatnih ikonica koje možete da iskoristite za Start meni, Taskbar (traku sa zadacima), bateriju, sat i datum i još mnogo toga.

Najbolja stvar kog Customizer God-a je da vam ne treba baš nikakvo predznanje da bi koristili program. Sve je podeljeno u tabove, a korisnički interfejs je pregledan i jednostavan za upotrebu.

Kao bonus predlažemo vam da isprobate i Junior Icon Editor o kome smo već pisali. U pitanju je besplatni program pomoću koga možete sami da nacrtate ikonicu koju onda možete da iskoristite u Customizer God-u.

Da preuzmete Customizer God kliknite OVDE.

TweakNow PowerPack

TweakNow PowerPack meni

TweakNow PowerPack je besplatni program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10. Ovo je program koji se ne bavi izgledam Windows-a, već njegovom funkcionalnošću. I odmah ćemo priznati, veoma nam se svideo ovaj program.

Na prvom mestu tu je The Virtual Desktop module. Pomoću ove opcije možete da napravite desktop za, recimo, posao, sačuvate ga, a onda napravite desktop za zabavu i onda u samo nekoliko klikova menjate između ova dva desktop-a. Naravno možete imati više od dva sačuvana desktop-a.

Ovo je opcija koja nam se najviše svidela, ali i ostale opcije su takođe odlične. Tu je mogućnost da podesite da se računar automatski ugasi u zadato vreme, optimizuje RAM memoriju, da napravite specijalnu prečicu (shortcut) za programe koji zahtevaju dosta procesorske snage koja će automatski dodeliti najveći prioritet procesora tim programima, čistač registara i još više od 100 opcija za podešavanje Windows-a.

Da preuzmete TweakNow PowerPack kliknite OVDE.

Ultimate Windows Tweaker

Ultimate Windows Tweaker meni

Ultimate Windows Tweaker je besplatan program za Windows 7, 8 i 10. Sadrži više od 200 opcija za podešavanje i jedan je od najkompletnijih programa ove vrste. Pomoću ovog programa možete da menjate opcije privatnosti, bezbednosti, performansi, pretrage i još mnogo toga.

Ultimate Windows Tweaker takođe služi i za podešavanje Taskbar-a, a omogućava vam i da menjate raspored ikonica za bateriju, vreme, datum i kontrolu jačine zvuka. Naša najveća zamerka je da sa ovako mnogo opcija, početnici mogu biti zbunjeni, šta koja od njih radi, a objašnjenja u programu često nisu dovoljna.

Da preuzmete Ultimate Windows Tweaker kliknite OVDE.

7+ Taskbar Tweaker

7+ Taskbar Tweaker meni

7+ Taskbar Tweaker je program o kome smo već pisali i kao svi programi na ovoj listi je besplatan i radi na Windows-u 7, 8 i 10. Iako nam Ultimate Windows Tweaker omogućava da podešavamo Taskbar, 7+ Taskbar Tweaker ovo podiže na viši nivo.

Prvo, sve opcije su detaljno objašnjene, samo zadržite strelicu miša iznad bilo koje opcije i pojaviće se detaljno objašnjenje te opcije. Ono što program nudi se mahom ne preklapa sa opcijama koje već postoje u Windows-u, već nam dodaje nove opcije koje čine Taskbar korisnijim.

Da preuzmete 7+ Taskbar Tweaker kliknite OVDE.

Folder Marker

Folder Marker meni

Folder Marker je besplatni program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10 i spada u vrstu onih neverovatno jednostavnih programa, koji mogu biti izuzetno korisni. Uprkos imenu ovaj program ne služi za pravljenje foldera, već nam omogućava da promenimo boju foldera.

Na ovaj način možemo da olakšamo snalaženje kada imamo gomilu foldera na jednom mestu tako što ćemo bitnim folderima promeniti boju. Još jedna zgodna opcija je mogućnost da podesimo prioritet foldera. Folderi sa višim prioritetom će biti postavljeni na vrh liste, dok će oni sa niskim prioritetom biti pomereni na dno.

Da preuzmete Folder Marker kliknite OVDE.

Rainmeter

Rainmeter

Rainmeter je besplatni program za Windows 7, 8 i 10 i ukoliko tražite alat za uređivanje izgleda i funkcionalnosti desktop-a, teško ćete naći bolji od ovoga. Prvo što moramo da kažemo je da bi stvarno iskoristili pun potencijal ovog programa moraćete dobro da ga proučite. Ovo nije program za početnike.

Rainmeter radi tako što nam omogućava da napravimo novi skin za desktop. Ovo je pomalo uprošćeno objašnjenje, pošto skin može biti jednostavni widget za kalendar ili promena celokupnog izgleda i funkcionalnosti desktop-a. Mogućnosti koje program nudi su mnogobrojne i kada jednom naučite da ga koristite, stvarno je teško da prestanete da menjate i prilagođavate svoj desktop.

Da preuzmete Rainmeter kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Zaista zaslužujete poštovanje. Svega i za svačiji ukus.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *