SetupVPN – VPN za početnike

SetupVPN – VPN za početnike

VPN ili virtualna privatna mreža (Virtual Private Network), je servis koji pruža veću bezbednost i privatnost prilikom korišćenja interneta. Radi tako što se ceo internet saobraćaj se odvija po principu “tunelovanja”, gde se vaš uređaj povezuje na drugu mrežu gde je vaša IP adresa sakrivena, a svi vaši podaci enkriptovani.

Postoji mnogo razloga zašto treba koristiti VPN, a bezbednost i anonimnost na internetu su najbitniji među njima, mada postoje i drugi. Često se dešava da određeni digitalni proizvodi ne mogu da se kupe u nekim zemljama, a dešava se i da na YouTube-u ne možete da pogledate video zato što nije dostupan u vašoj zemlji. VPN ovde može da pomogne. On dopušta da se fiktivno preselite u zemlju po želji, dok vi, naravno, ostajete u svojoj kući.

Predstavljamo vam SetupVPN, besplatni plugin za Mozilla Firefox internet pregledač, koji će vam pomoći da sačuvate svoju privatnost na internetu i omogućiti vam pristup internet sadržaju koji nije dostupan u vašoj zemlji, a pritom je odličan za početnike.

Kako radi SetupVPN?

Kada instalirate SetupVPN plugin, prvo što treba da uradite je da odaberete jezik plugin-a, posle čega morate da napravite besplatan nalog. Pravljenje naloga je jednostavno i sve što treba da uradite je da unesete svoju email adresu i lozinku koju želite da koristite. Posle toga treba da odete u svoj email i verifikujete registraciju. Obratite pažnju ako vam verifikacioni email ne siže, zato što je moguće da je, kao što se nama desilo, email otišao u Spam folder.

SetupVPN registracija

Posle ovoga, ulogujte se na svoj novonapravljeni nalog i odaberite zemlju u koju želite da se virtuelno preselite. Kada odaberete zemlju, sve ostalo se dešava automatski i ne zahteva nikakvu kontrolu, pa je SetupVPN savršen za početnike. U besplatnoj verziji moguće je izabrati između 12 zemalja, dok u plaćenoj verziji ovaj broj je više od 100.

Dok smo ga testirali, SetupVPN je radio savršeno, a nismo naišli na glavne probleme besplatnih VPN programa. Ti problemi su reklame i spor internet. Što se tiče reklama, osim ponude da kupimo premijum verziju, nismo naišli ni na jednu reklamu. Što se tiče brzine, internet nam je radio odlično i na YouTube-u smo bez problema gledali klipove u rezoluciji 1080p.

SetupVPN meni

SetupVPN je odlična besplatna opcija za početnike

VPN programi ne važe za komplikovane programe, koji od korisnika zahtevaju veliko predznanje, ali mnogi od njih imaju podešavanja za koja morate da znate šta radite da nebi napravili grešku. SetupVPN je izuzetno jednostavan i osim odabira zemlje u koju želite da se “preselite”, nema drugih opcija, pa je savršen za početnike. Predlažemo vam da ga isprobate.

Platforma:
Mozilla Firefox

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *