SoundFixer – regulator zvuka za browser-e

SoundFixer – regulator zvuka za browser-e

Na YouTube-u, maltene uvek, ćemo pronaći pesmu koju želimo da čujemo, često u više verzija. Takođe, možemo da napravimo plej-listu sa svojim omiljenim pesmama, da koristimo već napravljene plej-liste ili uključimo opciju da YouTube sam bira pesme iz sekcije preporučeno.

Međutim, postoji jedan problem. Među snimcima često postoji velika razlika u kvalitetu zvuka, a samim tim i jačini. Tako se može desiti da se jedna pesma čuje previše tiho, zbog čega moramo da pojačamo zvuk, samo da bi već u sledećih nekoliko minuta dotrčali da smanjimo zvuk da komšije ne bi pozvale policiju.

Da bi rešili ovaj problem, potreban nam je regulator zvuka, koji će održati zvuk na istoj jačini, bez obzira na razliku u kvalitetu i jačini zvuka fajla. Uprava ovo dobijamo kada instaliramo SoundFixer, besplatni plugin za Mozilla Firefox i Google Chrome.

Kako se koristi SoundFixer?

SoundFixer radi na svim web sajtovima na kojima možemo puštati audio ili video snimke, ne samo na YouTube-u, s tim što postoji jedna začkoljica. Ukoliko web sajt sadrži audio ili video snimke koji se ne nalaze na serveru tog sajta, već ih “vuku” sa nekog drugog web sajta, plugin neće raditi.

Ako uzmemo naš web sajt kao primer, video snimci koje mi imamo se nalaze na YouTube-u, a mi ih odatle “ubacujemo” na naš web sajt. U ovom slučaju SoundFixer neće raditi. Sa druge strane na web sajtovima kao što su Twitch ili YouTube, plugin će raditi bez problem.

SoundFixer je veoma jednostavan plugin sa samo tri opcije. Prve dve su šaljivo nazvane Pain i Gain, dok je treća opcija Mono. Kada uključite opciju Mono ona će pokušati da popravi lošu reprodukciju monohromatskog zvuka.

SoundFixer meni

Pain i Gain su nazivi za dva slajdera koja se nalaze u plugin-u. Slajder Pain reguliše jačinu zvuka. Kada ovim slajderom podesite jačinu zvuka, ta jačina će se održati na svim snimcima.

Slajder Gain je odgovoran za razdvajanje levog i desnog zvučnika. Ukoliko je na sredini, zvuk dolazi istom jačinom iz levog i desnog zvučnika. Ukoliko je pomeren u levo ili desno, zvuk će biti jači na zvučniku sa strane na koju je slajder pomeren.

Pored izjednačavanja jačine zvuka između različitih snimaka, program služi i za popravljanje zvuka lošeg kvaliteta. Ukoliko naiđete na snimak na kome je zvuk veoma tih, čak i kada pojačate zvučnike na maksimum ili obrnuto, SoundFixer će rešiti ovaj problem.

Zaključak

Ukoliko često nailazite na problem da je zvuk na web sajtovima previše glasan ili tih, kao i velike razlike između jačine zvuka na različitim audio i video snimcima, isprobajte SoundFixer.

Platforma:
Mozilla Firefox, Google Chrome

U linku za preuzimanje, ponudili smo SoundFixer verziju za Google Chrome, ako želite da preuzmete verziju za Mozilla Firefox, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *