TinyTask – automatizacija radnji koje se ponavljaju na Windows-u

TinyTask – automatizacija radnji koje se ponavljaju na Windows-u

U zavisnosti od posla koji radite, sigurno postoje zadaci koji se ponavljaju, a kojima morate da se bavite svakog dana. Bilo bi fenomenalno kada bi postojao način da se ovakvi poslovi automatizuju. Ukoliko radite na računaru, predstavljamo vam savršeno rešenje, TinyTask besplatni program za Windows Vista, 7, 8 i 10.

Kako TinyTask automatizuje Windows 10

Ideja iza TinyTask-a je jednostavna, kada pokrenete program pojaviće se meni sa šest dugmića. Jedno od njih je “Rec”, koje, kada kliknete počinje snimanje. Od tog trenutka bilo šta što uradite na računaru, to jest, bilo gde da kliknete mišem i bilo šta što ukucate na tastaturi biva snimljeno. Kada završite sa snimanjem, ponovnim klikom na dugme “Rec”, možete kliknuti na dugme “Play” i sve snimljene radnje će biti ponovljene.

tinytask meni

Ako ste recimo snimili radnju u kojoj ste otvorili internet browser, kliknuli na bookmark Youtube-a, ukucali naziv pesme i kliknuli na pronađenu pesmu, kada kliknete na “Play” sve ovo će se ponoviti onako kako ste snimili. Ovo je samo jedan primer, a lako je zamisliti druge, mnogo komplikovanije primere.

Posebno je zgodna opcija koja od snimka pravi .exe fajl, koji je dovoljno samo pokrenuti i snimljena radnja će se izvršiti, nema potrebe za pokretajnem programa. Takođe, možete i podešavati brzinu izvršavanja radnji, što je posebno bitno ukoliko je potrebno sačekati da se program ili web stranica učitaju.

tinytask podesavanje brzine

Nije moguće sve automatizovati

Bitna stvar koju treba razumeti je da TinyTask snima tačne pokrete koje izvodite i ne razume šta u stvari radite. Ukoliko na snimku pokrećete browser duplim klikom miša na prečicu sa desktop-a, program će zapamtiti tačno mesto gde ste kliknuli, tako da ako tu prečicu pomerite sa mesta na kome je radnja snimljena, TinyTask će kliktati prazan prostor ili će pokrenuti neku drugi program čija se prečica sada tu nalazi.

To znači da kada jednom snimite radnju ne menjate izgled radne površine. Ovo ograničava mogućnosti koje imate prilikom automatizacije. Po našem mišljenu, TinyTask je najbolje koristiti za zadatke unutar programa gde se radna površina ne menja.

Jednostavnost > automatizacija

Možda mislite da je ovo ograničenje “rak rana” TinyTask-a, držati prozore na uvek tačnom mestu ili nikad ne menjati izgled desktop-a. Ipak, moramo imati u vidu, da automatizovati bilo šta na računaru zahteva ozbiljne programerske sposobnosti i nije nešto što se može tek tako uraditi.

TinyTask je jednostavan za korišćenje, radi bez greške i prenosiv je, to jest ne zahteva instalaciju. Verujemo da za određene korisnike ovo može postati nezamenljiv alat, koji im može uštedeti kako vreme, tako i energiju.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *