Kako konvertovati tekst sa slike u tekstualni fajl na Windows-u 10

Kako konvertovati tekst sa slike u tekstualni fajl na Windows-u 10

Kada skenirate neki dokument, format dobijenog fajla je uglavnom JPG ili PNG, to jest dobijate slike. Kod ovakvih fajlova nije moguće menjati tekst, pa i nisu baš korisni. Da bi skenirane dokumente mogli da koristite neophodno je konvertovati ih u tekstualni dokument ih u tekstualni dokument.

Verovatno najlakši način da tekst sa slike prebacite u tekstualni dokument koji možete da menjate je da koristite online konvertor. Na internetu imamo veliki izbor besplatnih konvertera, koji uglavnom odrade posao. Jedan koji nam se posebno svideo je OnlineOCR.

Glavni razlog zašto smo izabrali OnlineOCR je činjenica da nema previše ograničenja kada koristite uslugu besplatno i minimalistički izgled interfejsa, koji korišćenje čini veoma jednostavnim. Nije potrebno da se registrujete, možete konvertovati 15 slika na sat i osim par reklama koje se nalaze sa strane, nećete biti bombardovani sa svih strana.

Kao što smo rekli, korišćenje OnlineOCR-a je veoma jednostavno, a mi smo napravili detaljni tutorijal u kome vam pokazujemo kako konvertovati tekst sa slike u tekstualni fajl na Windows-u 10 koristeći Google Chrome.

Video transkript:

  1. U pretraživaču ukucajte onlineocr
  2. Kliknite na prvi dobijeni rezultat
  3. Kliknite na Select file…
  4. Odaberite sliku, pa kliknite na Open
  5. Odaberite jezik teksta sa slike i u kom formatu će biti konvertovani fajl, pa kliknite na CONVERT
  6. Tekst sa slike možete prekopirati sa sajta ili download-ovati fajl

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (4 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *