Top 3 aplikacije za učenje nemačkog jezika

Top 3 aplikacije za učenje nemačkog jezika

Predstavljamo vam tri besplatne i veoma dobre aplikacije za učenje nemačkog jezika. Napravljene se u verzijama za Android i iOS. Takođe su dostupne i za najzastupljenije desktop platforme: Windows, macOS i Linux, a postoje i kao veb aplikacije. Najzgodnije je da vam budu stalno pri ruci, tako da možete učiti nemački uz slušalice, dok ste u redu u banci, pošti, čekate prevoz ili ste srećnik koji je zauzeo svoje mesto u prevozu. Zbog toga preporučujemo instaliranje na mobilne platforme, a za ostalo po želji.

Mi ih ovde predstavljamo kao aplikacije za učenje nemačkog, mada su one višejezične: primenjuju isti algoritam, metodu učenja na veći broj jezika. Glavna osobina ovih aplikacija je interaktivnost, što udžbenici ne mogu da postignu, čak i oni uz koje ste nekada dobijali gratis audio CD. Sve tri aplikacije zahrevaju otvaranje naloga, što jedino možemo da pravdamo personalizacijom sadržaja i praćenjem napretka u učenju. Svaka od njih na početku traži da popunite upitnik kako bi se videlo koliko je vaše trenutno znanje, u ovom slučaju nemačkog jezika, i u koje svrhe ga učite. Na osnovu ta dva podatka vi dobijate personalizovani program učenja jezika. A sada predstavljamo same aplikacije.

Duolingo

Duolingo - Interface

Duolingo je verovatno najpoznatija aplikacija za učenje stranih jezika. Ona nema klasičan pristup učenju stranih jezika. Ne izgleda kao stara gramatika iz 19. ili 20. veka. Aplikacija ima moderan pristup učenju nemačkog jezika kroz igru. Dok učite pokušava da vas zabavi, kako ne bi u nekom trenutku osetili dosadu i napustili aplikaciju . Duolingo ima sistem vežbi, igara, kvizova kroz koji učite nemački jezik, a nemate osećaj da prolazite kroz komplikovana gramatička pravila. No, pored tog zabavnog pristupa, to je ozbiljna aplikacija koja pokriva sve aspekte učenja jednog stranog jezika kao što su slušanje, govorenje, čitanje, pisanje. Duolingo misli i na vašu motivaciju pa će vam kroz sistem bodovanja i nagrađivanja pomoći da lakše savladate nemački jezik, da pratite napredak i da ne odustanete kod prve prepreke. Šalje vam obaveštenja u kojima vas podseća da je vreme za učenje nemačkog. Prilagođava se vašem nivou znanja jezika. Mogu da je koriste i početnici i oni koji imaju već neka znanja iz nemačkog jezika. Koristi je više desetina miliona ljudi na planeti.

Platforma:
Windows, macOS , Linux, Android, iOS, veb sajt

Preuzmite Duolingo za Android
Preuzmite Duolingo za iOS

Memrise

Memrise - Interface

Memrise je aplikacija koja je više usmerena na učenje novih reči odnosno razvoj vokabulara na nemačkom jeziku. Pomaže u razvoju govora, čitanja, pisanja i slušanja nemačkog jezika. Poseduje video i audio materijale za učenje. Osnovna tehnika učenja je memorisanje odnosno pamćenje reči. Uči se putem kartica, interaktivnih igara ponavljanjem reči i fraza. Insistira se na tehnikama pamćenja kako bi ste povećali broj reči koje znate na nemačkom jeziku. Dakle, učite ponavljanjem reči i fraza. A takođe vam pomaže da putem vizuelnih asocijacija zapamtite određene reči. Aplikacije vam asistira da naučite pravilan izgovor i da ga unapredite. Možete da izgovorite reč, snimite je i aplikacija će vam omogućiti da čujete kako se izgovara pravilno. Memrise vas motiviše, tako što vas informiše koliko ste napredovali, dokle ste stigli, koliko ste reči i fraza naučili. Negativna strana ove aplikacije je što vas od početka napadaju reklamama i tako prekidaju učenje.

Platforma:
Windows, macOS , Linux, Android, iOS, veb sajt

Preuzmite Memrise za Android
Preuzmite Memrise za iOS

Babbel

Babbel - Interface

Babbel je aplikacija koja pruža sveobuhvatnu nastavu nemačkog jezika. Fokusirana je i na razvoj rečnika i na gramatiku i na razvoj konverzacije. Pomoću ove aplikacije povećavate sposobnost svakodnevne komunikacije na nemačkom jeziku. Pored rečnika Babbel će vam pomoći i da kroz praktične vežbe naučite gramatiku. Takođe nudi vežbe govora i pravilnog izgovora nemačkog jezika. Možete da vežbate i pisanje reči. Aplikacija vam omogućava da se fokusirate na određene teme koje vas interesuju ili su vam neophodne u određenom periodu. Recimo možete da se opredelite za učenje reči iz sledećih oblasti: posao, svakodnevni život, hrana, putovanja, školovanje itd. Babbel se takođe prilagođava vašem znanju nemačkog jezika, ali za razliku od drugih aplikacija i sami možete da odaberete nivo znanja na kom želite da radite. Možete preuzeti lekcije i učiti nemački jezik i kad ste offline. Ova aplikacija nema reklame, ali nudi samo vremenski ograničen besplatni period ili sam samo određene lekcije besplatno, što je veliko ograničenje.

Platforma:
Windows, macOS , Linux, Android, iOS, veb sajt

Preuzmite Babbel za Android
Preuzmite Babbel za iOS

Sve tri aplikacije se mogu instalirati na desktop platforme na više načina, mi vam preporučujemo WebCatalog Desktop gde ih možete preuzeti i instalirati kao AppImage na Windows, macOs ili Linux.

BONUS – DerDieDas

Za sve vas koji učite nemački jezik znamo koliko vas izluđuju članovi ispred imenica. Da bi ste uvek znali koji član se nalazi ispred svake imenice preuzmite aplikaciju DerDieDas i znaćete da li kaže ili piše Das Haus ili Der Apfel.

Platforma:
Android, iOS

Preuzmite DerDieDas za Android
Preuzmite DerDieDas za iOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *