Top 3 najbolja besplatna programa za pravljenje muzike

Top 3 najbolja besplatna programa za pravljenje muzike

Programi za pravljenje muzike su izuzetno skupi. Pošto se oni uglavnom koriste u profesionalne svrhe, ova činjenica nije toliko čudna. Ukoliko tek počinjete da se bavite izradom muzike ili želite da to radite kao hobi, iskreno, ne treba ni razmišljati o kupovini ovih programa.

Ipak, postoji dosta besplatnih programa ove vrste, ali oni često imaju ograničenja, koja čine njihovo korišćenje više kao neku vrstu probe, pre nego odlučite da kupite punu verziju. Ovakve programe nećete moći da iskoristite da napravite bilo šta ozbiljno. Srećom, imamo i programe koji korisnicima pružaju dovoljno opcija da ostvare svoje muzičke ideje, bez veštačkih ograničenja koja su tu da bi ih naterala da plate za program. Zato smo napravili listu od top 3 najbolja besplatna programa za pravljenje muzike.

Audacity

Audacity

Audacity je besplatan program za pravljenje muzike dostupan za Windows 7, 8, 10, Linux i macOS. Ukoliko vam je potreban program koji je kombinacija programa za muzičku produkciju, elektronsku muziku i tehničku obradu audio podataka, ovo je verovatno najbolja besplatna opcija, pritom je pogodan za početnike.

Pomoću Audacity-ija možete da obrađujete semplove, obrađujete audio fajlove i sve to sačuvate u svim popularnim audio formatima, među kojima su MP3, WAV, AIFF i drugi. Nedostaju mu neke od opcija koje nalazimo u plaćenim programima ove vrste, ali i pored toga opcije koje sadrži su sasvim dovoljne čak i za profesionalne korisnike.

Korisnički interfejs je jednostavan i funkcionalan. Rekli smo da je Audacity pogodan za početnike, ali moramo napomenuti da ukoliko nemate apsolutno nikakvo predznanje iz ove oblasti, biće vam potrebno nekoliko dana da razumete šta koja opcija radi. Predlažemo vam da koriste internet za učenje. Pošto je Audacity popularan program lako ćete na YouTube-u pronaći dosta besplatnih tutorijala.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, Linux i macOS

Preuzmite Audacity.

Waveform

Waveform

Tracktion T7 je premijum program za produkciju muzike, što znači da se plaća. Kada je izašla nova verzija ovog programa, kompanija koja ga je napravila je uradila nešto što maltene nikada ne viđamo u industriji softvera. Promenila je ime stare verzije Tracktion T7 programa u Waveform i objavila ga kao besplatan program. Tako smo dobili program za audio produkciju koji ima najviše opcija od svih programa sa ove liste. Waveform je dostupan za Windows 7, 8, 10, Linux i macOS.

Za razliku od Audacity-ija, Waveform nije program za početnike, mada nije toliko težak za korišćenje. Zbog odličnog korisničkog interfejsa, koji se može prilagođavati potrebama korisnika, snalaženje je jednostavno. Pošto se radi o još jednom popularnom programu, na internetu ima dosta besplatnih tutorijala, pa vas ohrabrujemo da ih iskoristite.

Ukoliko želite da preuzmete ovaj program, imajte na umu da prvo morate da se besplatno registrujete i napravite nalog. Kada instalirate program, pisaće da radi u demo modu. Kliknite na opciju “Unlock”, ulogujte se na svoj nalog i puna verzija programa će biti otključana.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, Linux i macOS

Preuzmite Waveform.

LMMS

LMMS

LMMS je besplatan program za pravljenje muzike dostupan za Windows 7, 8, 10, Linux i macOS. Ovo je program koji je pogodan za pravljenje svih vrsta muzike, kao i muzičku produkciju, a izdvaja se po tome što podržava veliki broj plugin-ova za efekte i virtualne instrumente.

Jedna opcija koja nam se posebno svidela je mogućnost integracije sa drugim programima za pravljenje muzike. Naime, kada želite da sačuvate svoj rad možete ga sačuvati u svim popularnim formatima, kao što su MP3, AIFF, WAV i drugi. Međutim, postoji opcija da media fajlove izvezete direktno u neki drugi program za pravljenje muzike. Fenomenalna opcija ukoliko koristite drugi program za, na primer, audio produkciju.

Izgled korisničkog interfejsa nam se najviše svideo od svih programa sa ove liste. LMMS je pogodan za početnike, ali kao i sa svim programima ove vrste, ukoliko nemate baš nikakvog iskustva, moraćete da naučite šta koja opcija radi pre nego što počnete da stvarno koristite program.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, Linux i macOS

Preuzmite LMMS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (4 ocena, prosečno: 3,50 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Dobar sajt!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *